Ambient
55 ogledov

12 najnenavadnejših hotelov sveta

najbolj nenavadni hoteli Žurnal24 main
Bi želeli prespati v kateri izmed teh sob?

Tainaron Blue Retreat, Grčija

Utrdba iz začetka 19. stoletja gleda na obalo rta Tainaron v Grčiji. Predelana je bila v gostišče s tremi enotami, razporejenimi znotraj debelih kamnitih zidov.

 

The Pumphouse, Avstralija

Betonski pomol vas vodi od tasmanske obale do vhoda v hotel, ki se nahaja v prenovljeni turbini sredi najbolj globokega jezera v Avstraliji.

 

Icehotel, Švedska

Eno izmed sob letošnjega Icehotela v Jukkasjärviju na Švedskem krasijo ledene kocke, ki spominjajo na strešine in dimnike francoske metropole. Icehotel, lociran 200 kilometrov pod arktičnim krogom, je največji ledeni hotel na svetu. Vsako leto je postavljen na novo, pri njegovem oblikovanju pa sodelujejo različni umetniki.

 

Au Vieux Panier hotel, Francija

Francoski grafitar Tilt je z grafiti opremil polovico sobe v marsejskem hotelu, druga polovica pa je ostala popolnoma bela. Panic Room je ena izmed šestih sob v hotelu, ki so jih opremili različni umetniki.

 

Ptičje gnezdo, Švedska

Ta hotelska soba je zgolj ena izmed sob Tree Hotela na severu Švedske. Sobo podpirajo obstoječa drevesa, njena zunanjost pa je prekrita z vejami. 

 

Tree Hotel, Švedska

Še ena izmed sob Tree Hotela je 4x4x4 metre velika kocka, obešena na eno samo drevesno deblo in prekrita z ogledali, tako da se popolnoma stopi s svojo okolico.

 

Hotel Modez, Nizozemska

Celotna hotelska soba je popolnoma prekrita s QR kodami, ki vas vodijo do »pornografije, pin-up deklet in drugih pikantnosti«. 

 

Manta Resort, Zanzibar

Podvodne sobe so locirane 250 metrov od obale otoka Pemba. Objket ima tri nadstropja, ki plavajo na vodi, najnižji nivo pa se nahaja štiri metre pod gladino. Iz sobe lahko obiskovalec opazuje morske živali, korale in alge, ki bodo počasi obrasle hotelske stene.

 

Nine Hours Hotel, Japonska

V tem hotelu imate od check-ina do check-outa na voljo le devet ur: eno za tuširanje, sedem za spanje in še eno za zbujanje. Čeprav je takšnih hotelov na Japonskem kar nekaj, se ta od ostalih razlikuje po svojem dizajnerskem pristopu in luksuzni izkušnji.

 

Juvet Landscape Hotel, Norveška

Če ste siti mesta in bi se radi odpočili v neokrnjeni naravi, si rezervirajte počitnice na Norveškem. Hotel sestavlja sedem ločenih bungalovov, subtilno umeščenih v neokrnjeno naravo. 

 

Ubud Hotel & Resort, Indonezija

Veliki, večnivojski neksončni bazeni so največja atrakcija tega hotela na otoku Bali. Gostje lahko iz bazena opazujejo starodaven tempelj Pura Penataran Dalem Segara, ki leži na nasprotnem hribu. Vsaka izmed 38 luksuznih vil z bazenom je popolnoma integrirana v svoje scensko okolje. 

 

TuboHotel, Mehika

TuboHotel je ekološko ozaveščena turistična namestitev, ki skupaj ponuja 20 sob v betonskih ceveh. Hotel, velik 220 kvadratnih metrov, je bil zgrajen v le treh mesecih.

 Foto: Dezeen / Trendland / Freshome

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.