Šport
19 ogledov

62 tisoč podpisov proti, a klub bo pripeljal igralca

Ched Evans EPA
Pri Oldham Athleticu se bodo jutri zjasnili glede sodelovanja s Chedom Evansom, ki je prestal zaporno kazen zaradi posilstva. V igralčevem taboru so optimistični, da bo prišlo do dogovora.

Pri Oldham Athleticu naj bi dogovor s 26-letnim Chedom Evansom sklenili kljub peticiji, ki jo je podpisalo 62.000 ljudi. "V četrtek bomo podali izjavo za javnost na to temo," so sporočili iz kluba, ki je trenutno 14. v tretji najmočnejši angleški ligi - Division One.

Lastnik Oldhama Simon Corney je prepričan, da ima Evans po prestani kazni, v zaporu je preživel dve leti in pol, pravico do ponovnega igranja nogometa. Poslovneža pred podpisom sodelovanja skrbijo predvsem finančne posledice takšne odločitve. Nekateri pokrovitelji so namreč že povedali, da bodo nehali sodelovati s klubom v primeru podpisa.

Primer je v Angliji pritegnil veliko zanimanje, svoje mnenje so podali tudi v kabinetu premierja Davida Camerona: "Na koncu bodo odločitev sprejeli delodajalci, a premier meni, da imajo ljudje nogometaše za vzornike. Vsak klub, ki namerava zaposliti takšnega igralca, bi moral o vsej stvari zelo temeljito premisliti." Oglasil se je tudi policijski komisar okrožja Greater Manchester Tony Lloyd: "To bo v družbo poslalo povsem zgrešeno sporočilo, če z njim podpišejo pogodbo." Evans je sicer vseskozi zatrjeval, da je nedolžen. 

Ob morebitni zavrnitvi podpisa pogodbe bi Oldham postal peti klub, ki se je odrekel sodelovanja z nogometašem. Tega so iz zapora izpustili oktobra, trenutno je le na pogojni prostosti. Obsojen je bil sicer na pet let ječe. Evans je bil leta 2012 obsojen posilstva 19-letne ženske, zanj pa so se v zadnjih mesecih zanimali Sheffield United, Hartlepool United, Tranmere Rovers in malteški klub Hibernians. 

Pri Oldhamu so v preteklosti že zaposlovali "sporne" nogometaše. Leta 2007 je s klubom pogodbo podpisal Lee Hughes, ki je bil izpuščen iz zapora. Sedel je zaradi povzročitve smrti zaradi nevarne vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.