Ambient
1960 ogledov

Kako prekriti staromodne kuhinjske ploščice

kuhinja Žurnal24 main
S hitro spreminjajočimi se trendi lahko kuhinjske stenske obloge kaj hitro postanejo staromodne.

Pa ste vedeli, da stenske obloge ni potrebno razbiti, da bi jo osvežili? Za vas smo pripravili nekaj kreativnih predlogov, s katerimi boste prihranili čas in denar, vaša kuhinja pa bo lahko  modno osvežena vsakih nekaj let.

1. Dodajte nov sloj barve

Včasih je preprost pristop najbolj učinkovit: če ste zadovoljni z materialom (lahko se čisti, je odporen in ni preveč poškodovan), ga lahko zgolj prebarvate. Obstaja namreč široka paleta barv, primernih za vse vrste materialov. Rešitev je poceni in hitra, z nekaj truda pa je vaša nova poslikava lahko tudi prava umetnina (namig: odločite se za geometrijske vzorce!).

Alternativno lahko v trgovinah z opremo kupite nalepke, ki jih nalepite čez oblogo. Namig: nalepke narežite na manjše kose, ki jih bo lažje zalepiti. Nalepite majhne kvadratke čez ploščice ali ustvarite popolnoma neurejen večbarvni vzorec.

 

2. Obložite z lesom

Če obožujete rustikalne kuhinje, si enostavno morate privoščiti leseno stensko oblogo. Potrebujete zgolj lesene deščice na pero in utor (kupite jih lahko v vsaki trgovini z gradbenim materialom) in primerno lepilo. Če želite unikaten izgled, pa lahko uporabite star, recikliran les.

V obeh primerih les primerno površinsko obdelajte: naj bo negorljiv (če je v bližini kuhalne plošče) in lahek za čiščenje.

 

3. Prekrijte s pločevino

Pločevina je bila nekoč - nasprotno kot danes - izjemno dragocena in zato uporabljena zgolj v bogatih interierjih. Danes lahko gladko ali tolčeno pločevino kupimo skorajda povsod za nizko ceno, njena namestitev pa je tudi izjemno preprosta - potrebujete le primerno lepilo. Ker je pločevina (predvsem tolčena) vizualno bogata, jo uporabljajte zmerno - zgolj za poudarke.

 

4. Ogledalo za v sodobno kuhinjo

Ko pomislimo na sodobne prostore, pomislimo na hladne kovine, gladek kamen in odsevne površine. Če želite na preprost, učinkovit in sodoben način prenoviti grdo stensko oblogo, je torej ena izmed najboljših idej - ogledalo.

Ogledalo lahko kupite v manjših ploščicah, še boljša izbira pa je namestitev enovite površine.

Fotografije via Freshome

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.