Ambient
148 ogledov

Sodobni pogrinjek za oblikovalske sladokusce

pogrinjek Žurnal24 main
V dobi socialnih omrežij in neprestane komunikacije, ki v dobršni meri poteka tudi preko fotografij, si ne moremo več privoščiti obroka brez čudovitega pogrinjka.

Vsem čudovitim fotografijam slastnih obrokov na Instagramu je poleg dobre hrane in družbe skupen še en faktor: dizajn. Vsak obrok namreč govori o oblikovalskem okusu in osebnosti tistega, ki ga je pripravil: preprost obrok testenin lahko namreč popolnoma spremeni karakter, če postrežen v teksturiranih materialih z igrivimi vzorci ali pa v monokromatskih porcelanastih krožnikih.

Prav vsak domači obrok pa je lahko tudi oblikovalsko dovršen, če le upoštevamo naslednjih nekaj nasvetov:

Pozabite na porcelan!

Časi večdelnih porcelanastih setov, ki so vsebovali vse od osnovnih krožnikov do jušne sklede, posodic za omake in pladnjev za maslo, so mimo. Namesto porcelana si raje privoščite razparjene krožnike različnih barv, oblik in materialov, ki bodo v raznolikih kombinacijah popestrili vaše obroke. Posebno drzni boste keramiko zamenjali za kovino ali les. Privoščite si na primer produkt slovenskega oblikovanja, tridelni komplet lesenih krožnikov:

Set krožnikov Ribrand, 29,70 €, Trgovina IKA

Več informacij in naročilo na www.trgovinaika.si http://www.trgovinaika.si/trgovina/set-kroznikov-ribrand/

Ribrand je kolekcija minimalističnih kuhinjskih pripomočkov. Tridelni komplet lesenih krožnikov iz slovenskega javorjevega lesa je primeren za igrivo postavljanje pred gosti. Lesene deščice lahko uporabljate kot servirne krožnike ali kot set malih rezalnih desk. Zahvaljujoč svoji obliki so enostavni za uporabo in prenašanje in so kot nalašč za serviranje prigrizkov, predjedi ali slaščic. Svetli odtenek tega čvrstega in trpežnega materiala deluje sveže in se odlično znajde v oblikah geometrijskih likov, začinjenih s ščepcem barve. (oblikovanje: Janez Mesaric, Mashoni, izdelano v Ribnici. Ribrand je prejel nagrado Red Dot Award 2016 za produktno oblikovanje)

 

Postrezite ekološko

Če že strežete ekološko pridelano hrano, jo postrezite še v ekološko izdelani posodi. Najnovejši trend je posoda, izdelana iz bambusovih in koruznih vlaken, čvrsta in primerna za strojno pranje, pa vendar igriva in mladostna:

Krožniki (5,95 €) in košara za kruh ali sadje (7,80€), Rebamboo

Več informacij in naročilo na spletni strani rebamboo.com http://www.rebamboo.com/

Privoščite si zdrav zajtrk in ga postezite na Rebamboo eko krožnikih. Dodajte še domač kruh v eko košarici, ki je prav tako izdelana iz naravne mešanice bambusa in koruze ter predstavlja odlično izbiro za vse okoljsko ozaveščene, ki pa si vseeno želijo odličnega dizajna. Izdelki Rebamboo so varni in vizualno privlačni, imajo prijetno, naravno teksturo, obenem pa so trdni in primerni za vsakodnevno uporabo ter za strojno pomivanje. Izdelke Rebamboo lahko uporabite za barvite zajtrke, kosila, piknike, zabave, zaradi lepih barv, pa jih z navdušenjem uporabljajo tudi najmlajši.

 

Ne pozabite na dobro vino

Nobena večerja ni popolna brez odličnega vina, zato poskrbite, da boste imeli vino tudi v čem postreči. Poleg izbranega seta vinskih kozarcev je dekanter nujen za pravilno strežbo in uživanje vina.

Dekanter, 110,00 €, Galerija D'94

Več informacij in naročilo na spletni strani Galerije D'94

Vinski dekanter skandinavske oblikovalske hiše Georg Jensen je oblikovan posebej za ljubitelje žlahtne kapljice. S svojo obliko in elegantno izdelavo pričara vinu še bolj bogat okus. S to brezčasno kolekcijo se je švedski arhitekt Thomas Sandell dotaknil vseh področij enologije in tako v svet vin vnesel nov, moderen duh vrhunskega oblikovanja. 

 

Poigrajte se s tekstilom in prtički

Prtički dodajo eleganco vsakemu obroku, pa naj bodo laneni (izberite klasične, bele!) ali papirnati (igrajte se s sodobnimi vzorci, močnimi barvami in različnimi velikostmi!). Držalo za prtičke naj bo vedno na mizi, da bodo gostje lahko mile volje posegli po njih.

 

Postrezite barvito, svežo solato

Zelenjava - zdrava prehrana živih barv in ekološke pridelave, ki ponuja odlično mešanico hrustljavega in sočnega, če je sveža pripravljena v solati … Solata je zelo priljubljena (in fotogenična) jed, ki je povrh vsega pripravljena v nekaj minutah.

Toda nikar solate ne zmešajte v naprej! Na mizo postavite nekaj osnovnih začimb in gostom omogočite, da si vsak solato začini po svojem okusu. Ne pozabite na kvalitetno olivno olje!

Olje oljarne 5 Olive oil 200 ml (24,00 €) oz. 500 ml (29,90 €), Galerija D'94

Več informacij in naročilo na spletni strani Galerije D'94

Oljarna 5 Olive oil združuje 5000 let staro tradicijo pridelave oljčnega olja in vrhunski design. Prva in najpomembnejša lastnost, ki jo zasledujejo, je kakovost olivnega olja, kar dokazujejo tudi številne nagrade (The dieline 2012, Edawards 2012, Pentawards 2012, NYIOOC 2013) in certifikati. Ponosni pa so tudi na nagrado Red Dot Award 2012, ki so jo prejeli za vrhunsko oblikovano steklenico.

Vsaka steklenica vsebuje svojevrstno olivno olje, nedvomno pa bodo vse popestrile  vašo kuhinjo, jedilnico in seveda tudi jedi.

 

Postrezite s stilom

Vaši gostje naj si zapomnijo tudi način, na katerega ste postregli odličen obrok. Uporabite nevsakdanje pripomočke, kot so kuhinjske rokavice s šaljivim potiskom ali čudovit pladenj, na katerem prinesete sladice. Ali pa svoje navadne zajemalke, rezalne deske in ostale kuhinjske pripomočke zamenjate za humorne izdelke, ki navdih jemljejo v kuhinjskem neredu:

Splash kuhinjski pripomočki, cena seta 46,00 €, Izvirne Dekoracije

Več informacij in naročilo na spletni strani izvirnedekoracije.si

Kolekcija Splash je sestavljena iz 4 uporabnih kuhinjskih pripomočkov za popestritev kuhinje:

Plastična deska za rezanje, sestavljena iz dveh delov: madeža in navpične kaplje, ki se lahko odstrani, da nastane ravna delovna površina. Podlaga za zajemalko za zmanjšanje packarije med kuhanjem, uporabna tudi kot dekorativno stojalo za kovance. Zajemalka za testenine olajša in popestri postrežbo špagetov. Brezplačen podstavek za pokrovko/podstavek za žlico, ki lepo zaokroži Splash celoto.  Vsi izdelki so iz kvalitetne plastike brez BPA, odporne na toploto, ki se lahko pere v pomivalnem stroju.

 

Ne pozabite na sveže cvetje

Vonj, tekstura, barve … Šopek svežega cvetja prav vedno popestri obrok, pogrinjek in prostor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.