Ambient
53 ogledov

Apartma v bivši diskoteki v Novigradu

Hiša Sperone, Studio Metrocubo
1/17
Žurnal24 main
Stavba ob srednjeveškem zidu je pred prenovo delovala kot vinska klet in diskoteka, danes pa gosti počitniške apartmaje s petimi zvezdicami. Vsebuje štiri spalnice, skupni dnevni prostor, wellnes in notranji bazen.

Nova stavba je »zasnovana z ozadnjem obstoječe arhitekturne dediščine, ki je vidna v vseh kotičkih hiše. To ustvari simbiozo preteklosti in sedanjosti, saj so kamniti zidovi z izjemno zidno krono so pomešani s sodobnimi bivanjskimi funkcijami znotraj hiše,« za Freshome povedo arhitekti iz Studia Metrocubo.

Da bi kar najbolje izkoristili danosti parcele (izjemen pogled na morje in obstoječ srednjeveški zid), so arhitekti orientirali vse pomembnejše prostore proti tema dvema elementoma: »Pritličje vsebuje velik spa z notranjim bazenom, savno in telovadnico. Celovišinska drsna vrata se lahko popolnoma odprejo za dostop na spodnjo teraso, kjer se nahajata letna kuhinja in prostor za sončenje. Zgornji nivo povečini vsebuje dnevne prostore: dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico, ki delujejo kot celota. Pred dnevnim delom je velika terasa, ki se z notranjostjo poveže preko drsnih vrat.«

Na strehi stavbe najdemo še en zunanji prostor, na katerem se lahko gostje razgledujejo po starem Novigradu in občudujejo morsko obalo.

 

Fotografije via Freshome 

Pred časom smo objavili projekt vile v Rijeki, primer še ene odlične hrvaške arhitekture. Poglejte jo na povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.