Avto
496 ogledov

Aqos je nova avtomobilska znamka iz Srbije

Aqos
1/6
Aqos
Aqos je nova znamka avtomobilov iz Srbije. Svetovna premiera sledi v Ženevi, marca 2016. Prvi serijski avtomobil bi utegnili dočakati čez tri leta.

Inovativen pristop k poslu. Nepredvidljiv. Poln presenečenj. To so tri smernice projekta Aqos - nove srbske avtomobilske znamke.

Aqos Technologies je bil ustanovljen v Beogradu, kot podjetje, ki želi biti vključeno v mednarodne visokotehnološke proizvode. Podjetje je sestavljeno iz skupine neodvisnih in izkušenih profesionalcev iz različnih branž: projektiranja, inženiringa, arhitekture ... Prioritete podjetja so raziskovanje vseh pogledov avtomobilske industrije, dizajna inovativnih avtomobilskih delov. Osredotočeni so na omejene serije zmogljivih športnih avtomobilov.

Vodja ekipe je glavni oblikovalec Saša Milovančević, ki je že bil uspešen v oblikovanju avtomobilov in je sodeloval z največjimi svetovnimi proizvajalci avtomobilov. Ekipa je mednarodna, saj poleg Srbov vključuje še tuje strokovnjake iz Velike Britanije, Nemčije in Italije.

Prvih sedem avtomobilov na papirju

Trenutno so pri Aqosu ustvarili sedem konceptov, s katerimi poskušajo pokriti najbolj pomembne avtomobilske segmente. Tako je aqos 25 mali avtomobil, ki ga poganja motor s 70 kilovati moči (95 KM), tehta pa vsega 940 kilogramov. Pripravili so tudi super avtomobil, kot je aqos javier, ki ga poganja veliki V10 motor z 371 kilovatov moči, aqos fastback coupe pa poganja motor z 272 kilovatov moči (370 KM), ki bi moral biti konkurent porschejevi panameri.

Model aqos "peja 4XL off road" prihaja iz segmenta športnih terencev, medtem, ko aqos "vale 45" spada v kategorijo malega športnega avtomobila, ki ga poganja motor z močjo 132 kilovatov. Zadnji v ponudbi konceptov je aqos "zulu 60", ki ga poganja V6 motor z 199 kilovato moči (270 KM).

Komentarjev 15
  • banja 21:58 02.januar 2016.

    Spominjamo se še "posla stoletja" avtomobilske(????) tovarne Crvena zastava, ki je v sredini 80 let izvažala yugote v USA. Temu avtu (polizdelku) se je režala vsa Amerika, Srbi pa so izpadli največji butli.S tem Aqosom pa ne bo nič. ...prikaži več Povsem brezvezen članek.

  • Avatar olor
    olor 09:42 28.december 2015.

    Na pogled je lep avto. Ko ga bom videl na cesti bo pa še lepši Veliko sreče..

  • samo.jst 07:48 28.december 2015.

    Od 10ih prodanih avtomobilov se težko živi... Edina varjanta je full custom rešitev ali pa kit-car s kupljeno šasijo, opremo, motorjem, itd. Neke vrste sestavljanka v stilu rusa, ki je predelal 20let+ starega mercedeza v "Rolls Royce" :)