Avto
1004 ogledov

Neavtonomni avtomobili bodo čez 20 let kot konji

Najboljši za volanom Polona Avanzo
Direktor Tesle, ameriški vizionar Elon Musk, je v govoru pred 30 ameriškimi guvernerji dejal, da so klasični avtomobili pred izumrtjem. Avtomobilov z volanom ne bo več, neavtonomni avtomobili pa bodo to, kar danes za transport predstavljajo konji.

Vizionar Elon Musk je napovedal prihodnost. Pravi, da bodo popolnoma avtonomna vozila zavladala cestam v roku 20 let.

"To bodo popolnoma avtonomna vozila. Pozabite na volan. Dvajset let? Takrat bo vožnja avtomobila z volanom to, kar predstavlja danes jahanje konja. Ljudje imajo konje, kar je čudovito. Seveda bodo obstajali tudi ljudje, ki bodo imeli neavtonomne avtomobile. A bo to zelo nenavadno sredstvo v transportu," pravi Musk.

Revolucija že čez 10 let

Avtonomna vozila Musk pogosto povezuje s 100-odstotno električnimi avtomobili. Po njegovih besedah je to, kar se trenutno dogaja v avtomobilski industriji zelo dober znak, da se bodo njegove trditve o povsem električnih avtonomnih vozilih tudi uresničile. Musk napoveduje, da bo že čez 10 let v ZDA več kot polovica vseh novih vozil električnih.

Ne glede na to neavtonomni avtomobili tudi čez več kot 20 let ne bodo povsem izumrli. Še vendo bo obstajal krog kupcev, Musk jim pravi entuziasti, ko bodo sami želeli voziti avtomobil. Tudi za njih bo avtomobilska industrija poskrbela, je prepričan.
 

Komentarjev 1
  • TistoPravo 23:11 18.julij 2017.

    Vi boste konji, če boste ta "razvoj" plačevali iz svojih težko prisluženih cekinčkou...tale avtor tega članka je sigurno en po nareku...direktno vas ima za norca!