Avto > Avtosalon Frankfurt
2352 ogledov

Vstopite v najbolj veličastno "avtomobilsko garažo“ na svetu

Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Frankfurtu
1/33
Saša Despot
Pod eno streho smo si ogledali 100 najbolj prestižnih mercedesov.

Na domačem avtomobilskem salonu v Frankfurtu so nemški proizvajalci na razkošen način pokazali, kaj premorejo v svojih voznih parkih. Audi ni imel svoje dvorane, pač pa so bili avtomobili s štirimi prstani pod streho skupaj z drugimi vozili skupine Volkswagen. Skupina BMW Group je v svoji dvorani prikazala vozila znamk BMW, Rolls-Royce in Mini, pri čemer so v dvorani postavili cestni poligon in gledališče, kjer so večkrat na dan prirejali razne šove, tudi z avtonomnimi vozili, ki so po dvorani vozila brez voznika za volanom.

Šef Mercedesa Avto Šef Mercedesa brez dlake na jeziku

Posebej veličastna pa je bila dvorana 2.0, ki je obenem glavna dvorana avtosalona v Frankfurtu, v kateri je svoja vozila v treh nadstropjih razstavljal Daimler in sicer vozila znamke Smart in Mercedes-Benz. Za razliko od avtomobilskega salona v Ženevi, kjer so vse avtomobilske znamke zbrane pod eno streho, pa si v Frankfurtu domači proizvajalci dajo duška.

Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Frankfurtu | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pogled pod streho osupne

Razstavni prostor so začeli postavljati že v začetku julija pri tem pa je sodelovalo več kot 400 ljudi. "Med gradnjo se soočamo z mnogimi različnimi izzivi, vendar z dobro pripravo, koordinacijo in timskim delom uspemo uspešno obvladati vse," pravijo pri Daimlerju.

Mercedesova dvorana je tako velika, da bi vanjo spravili večino vozil, ki so razstavljena na avtosalonu v Ženevi. Dvorana ponuja 200 tisoč kvadratnih metrov razstavnih površin, ki je glede na tematike razdeljena v tri nadstropja. Daimler v dvorani, ki s streho spominja na ogromno kupolo pod katero je nešteto žarometov, projektorjev in laserjev, ne razstavlja le avtomobilov, ampak prireja tudi izobraževanja, predavanja, konvencije, okrogle mize ...

Mercedes-Benzova tovarna v Keschemetu Avto Mercedesova lekcija slovenskemu gospodarstvu

Poseben poudarek pri urejanju razstavnega prostora je bila mobilnost prihodnosti. Arhitektura je bila navdahnjena z modernim mestnim trgom s sodobno cesto in integriranimi zelenimi površinami. 

V ospredje so vseeno postavili svoje najnovejše izdelke, vključno z glavno zvezdo letošnjega Frankfurta superšportnim mercedes-AMG ONE, ki je pravzaprav cestna formula in električnim konceptnim vozilom EQ A, ki napoveduje električni razred A. Skupaj je pod Mercedesovo garažo zbranih kar okoli 100 novih serijskih in konceptnih vozil, tudi takih, ki znajo voziti povsem brez voznika.

Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Frankfurtu | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slavni gostje

Kljub prestižu, ki ga je možno videti letos v Frankfurtu, pa močno zeva luknja, ki so jo odprli uveljavljeni proizvajalci vozil, kot so Volvo, Peugeot, Fiat in Nissan, ki niso prišli v nemško finančno prestolnico. Govori se celo o koncu avtomobilskih salonov, kot smo jih poznali. 

Mercedes-AMG project ONE Dobesedno formula Avto Najdražji in najbolj nori mercedes doslej!

Pri Mercedesu so nam o tej temi pojasnili, da so se avtomobilski saloni v primerjavi s tistimi izpred desetletja ali dveh res močno spremenili in podražili, a obiskovalci danes ne prihajajo izključno zaradi avtomobilov, ampak tudi zaradi samega šova, pri čemer vse bolj prevladuje digitalizacija in virtualni svet, ki ga lahko vsak obiskovalec podoživi s pomočjo naprednih tehnologij. 

Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Frankfurtu | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ključni element je, da avtomobilski saloni v prihodnosti ohranijo svoj položaj kot privlačna kontaktna točka za nove ciljne skupine," pravijo pri Mercedes-Benzu in dodajajo, da se ne štejejo več zgolj za razstavljavce, temveč je avtomobilski salon postal tudi prostor, kjer se lahko izobražujemo o temah, ki se nanašajo na prihodnost mobilnosti. 

Mercedes A 45 AMG Reportaža Avto Z mercedesom A smo na Hungaroringu lovili mercedesa AMG GT S

Za zurnal24.si so pojasnili, da bo v okviru letošnjega avtomobilskega salona v dvorani govorilo preko 100 mednarodnih vizionarjev, prihodnjih mislecev in navdihujočih osebnosti. Med njimi bo tudi Buzz Aldrin, drugi človek na Luni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.