Avto
25 ogledov

Golf GTI do 250 km/h

Volkswagen golf GTI
1/10
Volkswagen
V Parizu je Volkswagen predstavil novo, sedmo generacijo najbolje prodajanega modela v Evropi golf , ki je na ogled tudi v popoprani GTI izvedbi z dvolitrskim turbobencinskim motorjem in 164 kilovati moči.

Novi volkswagen golf GTI naj bi bil naprodaj v prvi polovici prihodnjega leta. Pod motornim pokrovom bo dvolitrski turbobencinski GTI pogonski agregat z močjo 164 kilovatov (220 KM), ki bo lažji in bolj ekonomičen od predhodnika. Tovarniško izmerjena poraba naj bi bila v povprečju 6,6 litra, pospešek od 0 do 100 km/h je 6,6 sekunde, najvišja hitrost pa 246 km/h. Na voljo bo tudi DSG menjalnik z dvojno sklopko.


V ponudbi bo za doplačilo tudi paket Performance, ki ponuja še sedem kilovatov (10 KM) več moči, desetinko boljši pospešek in najvišjo hitrost 250 km/h.


Del GTI paketa sestavljajo atraktivnejši videz, ki so ga med drugim popestrili z športno režo hladilnika na motorni maski kombinirano z rdečo barvo, bi-ksenonskimi žarometi, zadnjimi LED svetili, kromiranimi izpušnimi cevmi, rdečimi zavornimi kleščami in petkrakimi 17-palčnimi platišči. Izboljšano je podvozje in vzmetenje (avto je nižji za 15 milimetrov), bolj športna je tudi notranjost z GTI volanskim obročem kombiniranim z rdečimi šivi, športnimi sedeži in športnimi dodatki.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 16:23 28.september 2012.

    Zgleda dobr.Najboljši detalj v avtu mi je, da so zopet uvedli retro stil oblazinjenja sedežev.