Avto > Iz druge roke
2954 ogledov

Pozor, na trgu poplavljeni avtomobili

Poplava in avto Youtube/Viral Hog
Evropo so to poletje prizadele katastrofalne poplave. Iz Nemčije in Belgije so prihajali videoposnetki na katerih so bili številni, tudi povsem novi avtomobili pod vodo. Nekatere avtomobile bodo zdaj prodali.

Voda in blato so za vedno v katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Nemčijo, uničile številne avtomobile. Nemške zavarovalnice so se zdaj odločile, da tiste, ki še imajo tržno vrednost, prodajo na dražbah. Tudi razbitine so lahko še vedno dragocen vir rezervnih delov, zlasti "strojne opreme", ki je voda ne uničita tako hitro.

Parkirani avtomobili Tudi pri nas Avto Velike spremembe pri nakupu in prodaji rabljenih in novih vozil

Kot smo pred kratkim pisali na zurnal24, voda zelo slabo vpliva na avtomobil v celoti, saj lahko gre tudi potem, ko je bil popravljan, marsikaj narobe. Zato priporočamo, da se takega avtomobila izognite.

Honde uničene v poplavah na Tajskem. | Avtor: Reuters Reuters

Dacia Sandero Presenečenje Avto Presenečenje: Avto, ki najbolje ohranja vrednost

Tako kot velja v večini primerov, tudi v tem še toliko bolj velja, da pred nakupom preverite zgodovino avtomobila. V Sloveniji obstajajo različni kanali, eden je tudi Doberavto.si, ki omogoča transparentno objavo podatkov o zgodovini in stanju vozila ter preprosto oddajo in iskanje oglasov.

V poplavah uničeni avtomobili v Savdski Arabiji. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Rabljeni avti Rabljeni Avto 10 najbolj zanesljivih do 5.000 evrov

Če je bil avtomobil poplavljen, je velika možnost, da je bil tudi odpisan kot »totalka«. Nekateri prodajalci vam lahko poskušajo prodati avtomobil, ki je bil poplavljen, vendar tega ne povedo in vam tudi ne priskrbijo njegove servisne dokumentacije. Pri tem vam bo gotovo v pomoč številka VIN, s pomočjo katere lahko dostopate do podatkov v registrih. A morda je še najboljše, če se avtomobilu brez znane zgodovine sploh izognete.

Rabljeni avto prevoz Iz prve roke Avto Neverjeten skok cen rabljenih vozil

Več o poplavljenih avtomobilih, pa v našem ločenem članku.

Komentarjev 3
  • jakec1575 10:38 16.avgust 2021.

    pazite se belgijskih in nizozemskih vozil.

  • Toma 09:30 16.avgust 2021.

    Tako je, navali narode! Namesto pod prešo bodo, kot ponavadi nategnili Balkance. Dobro je, sam da je nemško!