Avto
9898 ogledov

Kaj povzroči vožnja prek grbin pri visoki hitrosti

Cestna grbina Profimedias
Video prikazuje, kaj se z avtom zgodi, če se z visoko hitrostjo zapelje prek zaporednih grbin.

Kdo ne pozna tistega občutka, ko z avtom zadane v cestno grbino, nalašč postavljeno zato, da bi vozniki vozili počasneje. Tudi če vozite zelo počasi, še vedno "nemarno" udari. 

Kaj pa, če bi bilo takšnih grbin veliko v vrsti in če bi zanje zapeljali pri visoki hitrosti? Ne ravno verjeten, zato pa toliko bolj strašljiv scenarij, ki so ga razdelali s simulatorjem BeamNG.drive. 

Grbine | Avtor: Destruction Nation/Youtube Destruction Nation/Youtube

V videu si oglejte, kakšna je razlika, če bi na grbine zapeljali pri visoki hitrosti z avtom, ki ima mehkeje (poltovornjak, kombi) ali trše nastvaljenim podvozjem (športni avto, športna limuzina). 

V redkih avtih je sicer mogoče "preživeti", a posledice bi bile vseeno vidne. Pri večini avtov pa visoka vožnja prek grbin ustvari "masaker".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Borcisan 17:52 11.november 2017.

    Kdo ne pozna tistega občutka, ko z avtom zadane v cestno grbino, Zadane namesto zadene ????? Sramota ! Več na: https://www.zurnal24.si/avto/kaj-povzroci-voznja-prek-grbin-pri-visoki-hitrosti-299807 - www.zurnal24.si

  • francl12 11:11 11.november 2017.

    u madona, avto se je kar užgal...keri ubošček ga je vozil...ali je preživel? Ta članek je na nivoju 5 letnega otroka, ki igra igrice za računalnikom!!! Bedast članek!!!

  • Snežinko 10:55 11.november 2017.

    Traparija! Prvo: kje vraga ste že videli triimosemdeset grbin zaporedoma? Na kateri cesti je to? Drugo: eno so videoigrice, povsem drugo je realnost! Test bi bilo treba narediti čez ENO SAMO grbino s PRAVIM avtom ter potem avto dvignit ter ...prikaži večter ugotovit škodo na podvozju.