Avto
69 ogledov

Madžarski driftarji na domačih tleh prevladovali

Adria Drift Series
1/7
Jernej Konjajev in Tit Bonač
Vojaško letališče Tazssar na Madžarskem je bilo prizorišče prve dirke serije Adria Drift, RD1 – the take off. Najbolj so se veselili domači driftarji. Tekmovalci so se spopadli z nekoliko drugačno progo, ki je se začela s hitrim prvim levim zavojem, ki se je zaprl v dvojni S, končala pa se je s še enim hitrim levim zavojem.

Po pričakovanjih so bili boji enaindvajsetih voznikov iz Avstrije, Srbije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije napeti. Skozi kvalifikacije se je uspelo prebiti le šestnajstim dirkačem, dirko pa je po odpovedi Podborškovega diferenciala na Audiju začelo le petnajst dirkačev.

V kvalifikacijah so apetite po visokih položajih z velikimi vstopnimi hitrostmi in ogromnimi količinami dima napovedali Csaba, Kauderer in Podboršek starejši, kateremu pa se načrti niso izšli in ga je v GREAT8  izločil Zoltan Zango Jr. Med štirimi najboljšimi je Kaudererjeve načrte pokvaril še v kvalifikacijah osmi Attila Nyitrai.

Nyitrai se je tako v finalni vožnji pomeril z rojakom Csabo, ki je s konstantno vrhunskimi vožnjami zasluženo zaključil na prvem mestu. Drugo mesto je pripadlo Nyitraiu, tretje Zangu in četrto Kaudererju. Kauderer si je priboril še nagrado "Tokić Moment of the Race".

Madžarska dirka uspešna

Izpostavljamo Matjaža Podborška, ki nadaljuje z odličnimi vožnjami, ki smo jim bili priča že v prejšnji sezoni, ter mladega Djodjevića, ki se mora še nekoliko uglasiti s svojim novim dirkalnikom. Lanskoletni prvak serije, Berdajs, ki je dirkal s svojim starim dirkalnikom, je izpadel že v „top 16“.

"Tokratna dirka je bila na povsem novi lokaciji s povsem novo postavitvijo steze. Vozniki so se srečali s precej večjo vstopno hitrostjo, a ko so zavore v glavi popustile, smo videli adrenalinske vožnje z ogromno dima," je komentiral dirko Drey, generalni manager serije Adria Drift. "Že lansko sezono smo gostili kar nekaj madžarskih dirkačev, ki so dokazali, da je dirka na Madžarskem nekaj, kar moramo dodati v svoj koledar. In ko pogledamo rezultate lahko to potrdimo in vidimo, da premorejo kar nekaj izredno talentiranih voznikov z odlično pripravljenimi dirkalniki," je dodal.Poleg samega drifta so obiskovalci lahko na vzporedni stezi letalske baze uživali še v zanimivih dvobojih v pospeševanju na četrt milje ("drag race"). Velja omeniti še atraktivno predelane avtomobile, ki so se pomerili v Show'n'Shine tekmovanju.

Naslednja dirka serije Adria Drift, RD2 – throwdown bo 4. junija v Krškem, na dirkališču Raceland. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.