Avto
360 ogledov

Mladi vozniki, prijavite se na tekmovanje!

AMZS najboljši mladi voznik
1/9
AMZS
AMZS že šestič organizira tekmovanje«Najboljši za volanom«, s katerim bodo maja izbrali najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika.

Pri AMZS pravijo, da njihovo tekmovanje, ki bo zmagovalca popeljala tudi na evropsko tekmovanje mladih voznikov, ki bo letos v Madridu, vsako leto pritegne vse več tekmovalcev. Lani jih je skoraj 5.200 rešilo spletni test, med 50 dekleti in 50 fanti. Ki so se uvrstili v praktični del tekmovanja, pa sta največ spretnosti in znanja pokazala Neca G. Strniša in Žiga Žgur.

Naj mladi voznik 2021 Avto Imamo najboljša nova mlada voznika v Sloveniji

AMZS najboljši mladi voznik | Avtor: AMZS AMZS

AMZS torej letos prireja že šesti izbor, na katerega se lahko mlade voznice in mladi vozniki vključno 24. Marca 2022 prijavijo preko spletne strani www.najboljsizavolanom.si, kjer bodo rešili spletni test z vprašanji s področja cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, motoroznanstva, prometne varnosti, prve pomoči in poznavanja AMZS in partnerjev tekmovanja.

Best young driver tekmovanje Izjemen duh Avto Naši mladi vozniki so se izkazali

Najboljši se bodo uvrstili na polfinale praktičnega dela tekmovanja, ki bo 12. in 13. maja potekal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer se bo na finalu 29. maja 2022 pomerilo tudi deset najboljših polfinalistk in polfinalistov.

AMZS najboljši mladi voznik | Avtor: AMZS AMZS

AMZS v svojih analizah stanja prometne varnosti že nekaj let izpostavlja, da so mladi v primerjavi z drugimi starostnimi skupinami, kljub manj vozniškim izkušnjam, vse bolj varni vozniki, saj analiza starosti voznikov avtomobilov kot povzročiteljev prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo ali umrlimi udeleženci za dvajsetletno obdobje kaže, da število povzročiteljev najhujših prometnih nesreč med najmlajšimi vozniki avtomobilov vseskozi upada.

Pijani voznik alkohol vožnja Alkohol za volanom Avto Alkohol za volanom: Mladi niso več odgovorni

Pri AMZS so prepričani, da je tako pomembno zmanjšanje števila povzročiteljev najhujših prometnih nesreč med mladimi vozniki, starimi med 18 in 24 let ter 25 in 34 let, rezultat dodatnega usposabljanja za voznike začetnike in najrazličnejših drugih preventivnih aktivnosti. Grafični prikaz podatkov nazorno kaže, da pri drugih starostnih skupinah kljub bolj varnim avtomobilom in izboljšani cestni infrastrukturi ni napredka oziroma pri starostni skupini nad 65 let število povzročiteljev celo strmo narašča.

AMZS najboljši mladi voznik | Avtor: AMZS AMZS

Komentarjev 1
  • Catherine_Hartnett 12:16 24.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎