Avto > Na Štrom
18386 ogledov

Tesla udarila z novico: Cenejši avto za ves svet

Tesla logo Profimedia
Tesla na Kitajskem razvija nov model, ki bo bistveno cenejši od zdajšnjih modelov v modelni paleti ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov. Namenjen bo za prodajo po vsem svetu.

Že nekaj časa se špekulira, zdaj pa je Teslin šef na Kitajskem potrdil, da naj bi v na Kitajskem razvili in izdelali nov model. Od tam naj bi ga izvažali po vsem svetu.

Tesla model X 2,1 do 100 km/h Avto Tudi pri nas lahko že naročite Teslin avto z le polovico volana

Tesla bo na Kitajskem razvila in izdelala nov model z osnovno ceno okoli 25.000 ameriških dolarjev (20.500 evrov), ki ga bodo prodajali po vsem svetu. Kitajski šef Tesle Tom Zhu je novico potrdil v intervjuju za kitajsko tiskovno agencijo Xinhua.

Tesla model S Avto Teslina igralna konzola vzbuja nejevoljo zakonodajalcev

Prihajajo cenejše baterije

Šef Tesle Elon Musk je že ob otvoritvi tovarne v Šanghaju na začetku leta 2020 dejal, da bo podjetje povečalo naložbe na Kitajskem in tam poleg kompaktnega avtomobila model 3 ter kompaktnega športnega terenca model Y izdelalo še druge modele.

Tesla logo | Avtor: Profimedia Profimedia

Elon Musk Avto Bitcoin po nori potezi Tesle do rekorda

Novi model bi bil prvi proizvajalčev električni avtomobilov, ki ne bo razvit v ZDA. Vozilo bi z nižjo ceno konkuriralo modelom, kot sta VW ID.3 ali honda E. Podrobnosti o vozilu, na primer ob začetku proizvodnje, še niso znane. Ugibajo se, da gre za kompaktno kombilimuzino, ki bi lahko temeljila na platformi model 3. Bistveno nižjo cene bi lahko zagotovili zaradi proizvodnje na Kitajskem, kjer so stroški dela nižji, na drugi strani pa zaradi cenejših baterij.

Tesla model S Teslin volan Avto Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Nova tovarna v Indiji

Tesla je svoje avtomobile doslej izdeloval v ZDA in na Kitajskem, podjetje gradi prvo tovarno v Evropi, ki bo v Nemčiji blizu Berlina. Po poročanju medijev bi lahko v Indiji dodali še eno tovarno. Tudi v tem primeru podrobnosti niso znane. Medtem, ko je Kitajska daleč največji trg električnih avtomobilov na svetu, pa Indija še zdaleč ni tako napredna. Po eni strani motorizacija družbe na splošno ni tako napredna, ker večina Indijcev preprosto nima denarja za avto, da o dragi Tesli niti ne govorimo. Drugič pa, polnilnih postaj za električne avtomobile v Indiji skorajda ni.
 

Komentarjev 3
  • sandi76 10:04 17.februar 2021.

    Kitajski Tesla ? Eksplozivna kombinacija. Podobno kot virus, maske.....

  • dusan72 04:14 17.februar 2021.

    Še Musk je ugotovil da gre vse v MP3 pa bo dal avtomobile "bagatela", da bo lahko čez par let bogat umrl.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 16:26 16.februar 2021.

    Ki si ga kot ostale tesline modele ne smeš privoščiti, saj se z njimi ne smeš voziti. Vsak avto se prej ali slej poškoduje ali okvari. Vse tesle pa imajo tako drago popravilo, da je takoj ocenjen kot totalka. Pa ...prikaži več si brez. Že poškodba vrat ali boka je dovolj.