Avto
1041 ogledov

Najbolj pokvarljiv avtomobil je ...

Mehanik Shutterstock
Nepokvarljivi avtomobili ali avtomobili, ki se jih ne da uničiti, ne obstajajo, pa še zavarovalnice bi ostale brez dela. Slednjim niso všeč niti avtomobili, ki se neprestano kvarijo. In kateri so ti?

Britanska zavarovalnica Warranty Direct se je odločila sestaviti najbolj nezanesljiv oziroma pokvarljiv avtomobil v Veliki Britaniji.

To so naredili tako, da so iz svoje baze podatkov izbrali 50 tisoč polic avtomobilov z največ napakami. Rezultat raziskave je t. i. monstrum prve generacije, sestavljen iz motorja modela MG TF, ki leži na podvozju BMW M3 in uporablja elektroniko renault megana. Klimo je prispevala seat alhambra, gretje seat toledo, menjalnik land rover freelander, zavore audi A8, volan pa volvo C70.

Po ocenah Warranty Directa bi se tako sestavljeno vozilo kvarilo vsak drugi mesec, v povprečju pa bi imel lastnik takega vozila na leto 2.300 evrov stroškov za popravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.