Avto
2649 ogledov

Najbolj športni družinski opel, ki očeta spremeni v otroka

Opel Insignia GSi Sports Tourer Opel
Ni trajalo dolgo, ko je Opel po najbolj športni različici limuzinske insignije predstavil še njeno karavansko sestro, ki pa ima lahko drug motor.

Opel insignia GSi sports tourer se od petvratna limuzine razlikuje ne le po karavanskem zadku, temveč tudi po dizelski motorizaciji, saj mu je namenjen novi dvolitrski bi-turbo dizel s 154 kW (210 KM). Po NEDC testu ima kombinirano porabo 7,3 litra, v zameno pa naj bi nudil nadpovprečno športnost. 

Hitrejša kot OPC Avto Opel predstavlja športno različico insignie GSI

Zasluge pri tem imata standardno podvozje FlexRide in štirikolesni pogon, pa tudi novi osemstopenjski menjalnik. Dizelski GSi do stotke pospeši po 7,9 sekunde in doseže 231 km/h. 

Opel Insignia GSi Sports Tourer | Avtor: Opel Opel

A brez skrbi, pri Oplu niso povlekli neumne poteze in so pripravljeni v karavana vgradititi tudi bencinski motor iz limuzine. S 191 kW (260 KM) odšprinta do stotice še štiri desetinke hitreje in doseže hitrost 245 km/h. Kombinirano naj bi bencinski karavan porabil 8,7 litra bencina na sto kilometrov.

Opel insignia grand sport Avto Opel insignia grand sport meri na višjo ligo

Da bo zadovoljna vsa družina, ne le šofer (ali šoferka), opel GSi sports tourer nudi bogato serijsko in dodatno opremo, po drugi strani pa seveda tudi velik prtljažnik med 560 in 1.665 litri. 

Opel Insignia GSi Sports Tourer | Avtor: Opel Opel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • iravadi 07:13 09.september 2017.

    In ti si še vedno skeptik...

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:33 08.september 2017.

    Še vedno je samo OPEL :)