Avto
36 ogledov

Prihaja slovenski uničevalec asfalta

Tushek renovatio T500 Tushek
Slovenski izdelovalec superšportnih avtomobilov Tushek je na najprestižnejšem salonu športnih eksotičnih vozil Top Marques Monaco predstavil prvi slovenski superavtomobil tushek renovatio T500, v pripravi pa ima še zmogljivejši stroj, ki naj bi bil strah in trepet najbolj zmogljivih športnih vozil na svetu.

Več o modelu tushek renovatio T500, za katerega pogon skrbi Audijev 4,2-litrski V8 iz modela RS4, ki razvije 330 kilovatov in zmore hitrost do 310 kilometrov na uro, od nič do sto kilometrov na uro pospeši v 3,7 sekunde, od 0 do 200 v 11,5 sekunde, moč pa se na cesto prenaša preko šeststopenjskega ročnega menjalnika, lahko preberete tukaj. Tushek načrtuje proizvodnjo vsega 30 primerkov, neuradno pa naj bi že prodal dva prototipna primerka. Novim lastnikom naj bi sicer prve primerke modela, ki stane okoli 300.000 evrov in je v celoti izdelan v Sloveniji, izročil konec poletja.

Slovensko podjetje je še več prahu dvignilo z najavo novega modela forego T700, ki naj bi ga predstavili leta 2013. Športno vozilo naj bi tehtalo manj kot eno tono, kar naj bi bilo v kombinaciji z več kot 515 kilovati moči (700 KM) dovolj za nevsakdanje sposobnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.