Šport
48 ogledov

Barcelona želi prekiniti z Lorbkom

sport 17.11.11. Regal FC Barcelona Erazem Lorbek (L) reacts during his team's Eu sport 17.11.11. Regal FC Barcelona Erazem Lorbek (L) reacts during his team's Eu
Pri Barceloni se želijo z Erazmom Lorbkom dogovoriti o predčasni prekinitvi pogodbe.

Športni direktor košarkarjev Barcelone Joan Creus je potrdil, da se klub skuša dogovoriti z Erazmom Lorbkom o prekinitvi pogodbe. Eden najboljših slovenskih košarkarjev naj bi sicer s Katalonci sodeloval še eno leto, a je zelo verjetno, da bo Barco zapustil že to poletje.Pri Barceloni naj bi bolj stavili na ameriškega prišleka Justina Doellmana.

Lorbek, ki se bo kmalu pridružil pripravam slovenske izbrane vrste na svetovno prvenstvo v Španiji, je v Barcelono prišel že leta 2009 in bil eden najzaslužnejših pri zadnjih lovorikah katalonskega kluba. Med drugim je osvojil tudi tri naslove državnega prvaka. V minuli evroligaški sezoni, ki jo je starejši od bratov Lorbek začel nekoliko kasneje zaradi operacije kolena, je v povprečju zbral 8,0 točke in 2,7 skoka na tekmo.  

"To informacijo imam tudi jaz. Erazmov agent se zdaj pogovarja s klubom. Težko komentiram, kaj se bo zgodilo, Erazem z veseljem igra za Barcelono. Z njo še ima veljavno pogodbo, v zadnji sezoni pa je igral nekoliko slabše zaradi poškodbe. Zdaj dela predvsem na tem, da bo pripravljen za naslednjo sezono, ki jo želi znova odigrati na zelo visoki ravni. Kaj pa se bo zgodilo, težko rečem," je novico potrdil tudi Erazmov oče Radovan Lorbek, ki smo ga poklicali po tem, ko smo neuspešno iskali Erazma. "V finalu sšpanskega prvenstva si je poškodoval gleženj, zdaj je na intenzivnih terapijah. Tu je še tisto koleno, ki ga je operiral lani. Ima precej težav, saj že 12 let neprekinjeno igra v Evroligi in to se seveda pozna," je še dejal Radovan Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.