Šport > Nogomet
67 ogledov

Berić rabil le štiri minute

Robert Berić Katarina Ponjavić
V 1. kolu skupinskega dela Lige Evropa nastopa tudi šest Slovencev. Med strelce se je vpisal Robert Berić.

Robert Berić je pred koncem poletnega prestopnega roka postal najdražja okrepitev francoskega St. Etienna, že na svoji prvi tekmi v začetni enajsterici pa se je slovenski reprezentant vpisal med strelce.

Nogometaš iz Krškega je že v zadnjem kolu francoskega prvenstva odigral deset minut v zaključku tekme, tokrat pa je proti Rosenborgu prvič na tekmo krenil direktno iz garderobe. Že v četrti minuti je razveselil domače navijače. Nolan Roux je poslal podajo z desne strani, na drugi vratnici pa jo je pričakal slovenski napadalec in poskrbel za 1:0. Norvežani so nato sicer izenačili v 16. minuti.

Gostje so v 79. minuti celo povedli, a je njihovo vodstvo zdržalo le nekaj minut, za to pa je bil znova zaslužen Berić. Tega je v kazenskem prostoru podrl Hólmar Eyjólfsson, z bele točke pa je bil zanesljiv Roux za končnih 2:2.

Zmaga le za Balažica

Od Slovencev je sicer kot prvi zaigral Bojan Jokić, ki pa je s svojimi sogralci nezadovoljen zapuščal dvoboj z nekdanjim Berićevim klubom Rapidom. Avstrijci so slavili z 2:1. Oba zadetka so dosegli na začetku drugega polčasa in tako spreobrnili rezultat, saj so zaostajali z 0:1. Jokić je odigral celoten dvoboj.

Tudi večina ostalih Slovencev ni bila zadovoljna z razpletom svojih tekem. Kar nekaj časa je dobro kazalo Timu Matavžu, njegov Ausburg je na gostovanju pri Athletic Bilbau vodil od 15. minute, nato pa so Baski trikrat zadeli v drugem polčasu. V 55. in 66. minuti je za izenačenje in vodstvo poskrbel Aritz Aduriz, delo pa je dokončal v 90. minuti Markel Susaeta. Matavž je bil zamenjan v 66. minuti.

Z 1:3 je klonil tudi lizbonski Sporting, a na domači zelenici. Ažbeta Juga kot tretjega vratarja znova ni bilo v kadru domačih, ki so se pomerili z moskovsko Lokometivo. Pred domačimi gledalci je izgubila tudi Fiorentina. Josip Iličić je odigral le prvi polčas, po njem pa so Firenčani proti Baslu vodili z 1:0. A nato je Gonzalo Rodríguez sredi drugega polčasa dobil rdeči karton, Švicarji pa so od 71. do 79. zabili dva gola za zmago z 2:1.

Od Slovencev se je tako treh točk razveselil le Gregor Balažic. Ta je na dvoboju z AZ-jem prejel rumeni karton, s soigralci pa se je veselil zmage s 3:2. V 89. minuti je bilo že 3:1, Nizozemci pa so v sodnikovem podaljšu le znižali zaostanek.

Remi Liverpoola, zmaga Borussie

V enem izmed derbijev 1. kola sta se v Bordeauxu pomerila istoimenski klub in Liverpool. Angleži so v prvem polčasu zadeli vratnico, nato pa je Liverpoolčane po lepi samostojni akciji v vodstvo popeljal Adam Lallana. Gostje so v vodstvu ostali 16 minut, a je nato v 81. minuti izenačil brazilski rezervist Jussiê.

Do vseh treh točk so v sodnikovem podaljšku drugega polčasa prišli nogometaši dortmundske Borussie. Ti so gostili Krasnodar, v 93. minuti pa je dvoboj z golom za 2:1 odločil Južnokorejec Park Joo Ho. Nekdanja evropska prvaka Ajax in Celtic sta se v Amsterdamu razšla z 2:2, gostiteljem je točko v 84. minuti prinesel Lasse Schöne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.