Šport
46 ogledov

Besni Vettel na pogovor k bivšemu šefu

sebastian vettel EPA
Daniil Kvjat je v uvodnem krogu VN Rusije ne enkrat, temveč dvakrat zadel dirkalnik Sebastiana Vettla in svojega predhodnika pri Red Bullu poslal v zaščitno ogrado.

Usoda se je kruto poigrala z ruskim dirkačem Daniilom Kvjatom, ki se je še na drugi zaporedni dirki zapletel v incident s Sebastianom Vettlom.

Če je Rus pred štirinajstimi dnevi v Šanghaju vztrajal pri svojem in napovedoval, da ne bo spreminjal agresivnega pristopa k dirkanju, pa mu tokrat ni preostalo drugega, kot da po dirki pokliče štirikratnega svetovnega prvaka in se mu iskreno opraviči za nesrečo v prvem krogu VN Rusije.

Spet smola za Vettla

Dirkač Ferrarija ima v letošnji sezoni zares obilico smole. Po štirih dirkah ima na računu dve uvrstitvi na zmagovalni oder in dva odstopa, kar niti ni tako slabo, a analiza okoliščin kaže na to, da bi bil njegov izkupiček lahko precej boljši.

V Avstraliji ga je morebitne zmage stala napačna strategija, v Bahrajnu je zaradi tehničnih težav dirko zaključil, še preden jo je začel. V Šanghaju mu je kazalo dobro, vendar je zaradi agresivnega prehitevanja ruskega dirkača trčil z moštvenim kolegom Kimijem Räkkönenom
Nekdanji dirkač Red Bulla je bil hiter tudi v Sočiju, kjer je postavil drugi čas sobotnih kvalifikacij, zaradi menjave menjalnika pa je startal s sedmega mesta.

Dirko je po napaki 22-letnega Rusa končal že v prvem krogu, se s skuterjem vrnil v garažo in napel nekaj krepkih nekdanjemu sodelavcu in šefu Red Bulla Christianu Hornerju.

''Nekdo me je zadel v prekleti zadek v drugem ovinku, nato me je zadel še enkrat v tretjem. Kaj za vraga se tukaj dogaja?'' se je po radijski zvezi razhudil Nemec, ki je pristal v zaščitni ogradi.
Kasneje je prejel klic dirkača Red Bulla, ki se mu je za napako opravičil. ''Vse sem povedal ljudem, ki sem jim bil dolžan pojasnilo. Poklical sem tiste, ki sem jih moral poklicati. Vse smo se pogovorili. Vem, da bodo ljudje radi govorili o tem. Naj govorijo. Naredil sem napako in se nekaj naučil. Posledica je, da nismo dosegli nobene točke. Človeško se je motiti,'' je povedal Kvjat.

Vettel si je po odstopu izmenjal nekaj besed z nekdanjim šefom Hornerjem. ''Pozdravil je in povedal, kaj si misli. Ni mi preostalo drugega, kot da se mu opravičim. To nas je stalo velikega števila točk in na žalost ogrozilo tudi Sebastianovo dirko,'' je dejal prvi mož Red Bulla.

V Sočiju se je četrte zaporedne zmage v letošnji sezoni veselil Nico Rosberg, ki ima v skupnem seštevku že 43 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Lewisom Hamiltonom. Aktualni svetovni prvak, ki ima letos obilico težav z dirkalnikom, je startal z desetega mesta in se prebil na drugo zmagovalno stopničko.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.