Šport
56 ogledov

Bolt: "Zame je vse mogoče"

usain bolt EPA
Jamajški sprinterski zvezdnik Usain Bolt, šestkratni olimpijski prvak, ki je vrnitev na atletske steze napovedal 28. avgusta na mitingu v Zürichu, je po težavah s poškodbo stopala potrdil, da lahko teče še hitreje kot doslej.

Za francoski dnevnik Le Parisien je Usain Bolt dejal, da je sposoben izboljšati svoja svetovna rekorda na 100 in 200 m. Na vprašanje, če meni, da je lahko še hitrejši, je samozavestno zatrdil: "Zame je vse mogoče. Še naprej bom nadaljeval v tem ritmu in premikal meje mogočega. Prepričan sem, da lahko tečem hitreje. O tem nimam nobenega dvoma."

"V sezonah, ki prihajajo, se bom bolj posvetil na najmanjše podrobnosti. Na težave, ki sem jim v preteklosti namenil premalo časa. Saj imajo prav te majhne podrobnosti velike učinke," je še dejal šampion.

Po še tretji olimpijski trojček

Bolt, ki je od začetka leta zaradi vnetja stopala izpustil veliko treninga in tudi nekaj mitingov, je priznal, da mu je težko zgolj gledati druge, kako tečejo, in da mu manjkajo tekmovalni izzivi. Zagotovil je, da kljub številnim uspehom še ni utrujen. "Ključ do uspeha je, da si vedno znova postaviš nove cilje," meni najhitrejši človek na svetu, ki 100-metrsko razdaljo preteče v 9,58 sekunde, 200-metrsko pa v 19,19.

Jamajški zvezdnik, ki je tako na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 kot v Londonu 2012 osvojil po tri zlate olimpijske naslove (100, 200, 4 x 100 m), je razkril, da ima pred očmi jasen cilj: "Moja velika želja je, da bi še tretjič v karieri osvojil po tri olimpijske naslove. In tudi, da se na 200 metrov spustim pod 19 sekund. Ali vsaj bolj približam tej meji." Sedemindvajsetletni Bolt bo na igrah v Riu 2016 nastopil zadnjič v karieri, leta 2017 pa načrtuje tekmovalno slovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.