Svet
15 ogledov

Bratec utopljenega razkril, zakaj se je zlagal glede ugrabitve

stefan MUP
Srbijo je ta teden pretresal primer 12-letnega utopljenega fantka, za katerega so sprva vsi, vključno s policijo, mislili, da je bil ugrabljen. Tako je povedal njegov 9-letni bratec. Mediji danes pišejo o razlogu za laž.

Strah ga je bilo, zato se je zlagal. Tako je medijem povedala od žalosti skrušena mama 12-letnega pokojnega Stefana Ilića in njegovega mlajšega bratca Uroša. Fantka sta bila zadolžena za čuvanje ovac, pri čemer jima je jagenjček pobegnil v potok. Stefan se je prestrašil, da ju bo oče kregal, pognal se je v potok za živaljo. Jagenjčka je rešil, sam pa v reki Karaš utonil.

Mlajši bratec se je zaradi dogodka še bolj prestrašil, zato si je zgodbo o ugrabitvi enostavno izmislil. "Strah ga je bilo strogega očeta," je povedala mama otroka, ki je resnico policistom povedal šele takrat, ko so v reki našli truplo njegovega 12-letnega brata. 

"Ma kaj bi z jagnjetom, tudi če bi se žival utopila, samo da bi bil otrok še živ," je za srbske medije povedala mama, ki je izpostavila še, da upa, da jima z možem zaradi tragičnega dogodka ne bodo vzeli še mlajšega otroka.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 4
  • zdrej 16:45 18.junij 2015.

    Ni problem, da je otroka poslal na pašo, problem je odnos strogosti oz. iz lastnih izkušenj lahko povem "vzgoje norosti". To da se otroke pošlje "na pašo" v današnjem času dandanes manjka. "na pašo" pomeni dati neko odgovornost in ...prikaži več fizično delo, ki je dobro za duševni in telesni razvoj otroka, da ne bo pametovanja! In sicer tudi ni raje utonil ampak je v strahu pred kaznijo odreagiral tako kot je. Kazen mogoče ni bila tako huda, vendar če je ta konstantna in za male/dokaj nepomembne stvari, potem strah naredi svoje.

  • mph 13:28 18.junij 2015.

    Se stinjam. Tako je pogosto, ko se otroke "vzgaja" s strahom. To pa ne pomeni seveda, ker že vidim komentarje nekaterih, da se pa jim vse pusti. Je pa način, kako prideš do otroka, da dela prav brez nasilja ali ...prikaži več nekih groženj. Ja, na krajši rok gre več energije, na daljši pa je edino prav.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:32 18.junij 2015.

    Na žalost vem kako je imet tazga očeta. Sam sej itak noben ne šteka zakaj ti je v lajfu težko dokler se ti ne zgodi kakšna p..rija.