Šport > Nogomet
23 ogledov

Cavanija ne dajo, hočejo še Balotellija

edinson cavani EPA
Na nedeljski tekmi italijanske nogometne lige je Lazio s 4:1 premagal Romo. Edinson Cavani je dosegel hat-trick in Rimljane vrnil v boj za ligaški naslov serie A. Urugvajca si želijo pri Manchester Cityju, predsednik Lazia Aurelio De Laurentiis pa odgovarja, da bi raje na San Paolo pripeljal Maria Balotellija.

edinson cavani | Avtor: EPA EPA
Edinson Cavani je na tekmi 19. kola italijanske serie A dosegel tri zadetke in ključno pripomogel k visoki zmagi nad Romo (4:1). Urugvajca si močno želijo pri Manchester Cityju, vendar je 25-letnik odločen, da še ni prišel čas za odhod. ''Imam cilje in klub ve, česa si želim. Imam jasno sliko o moji prihodnosti, ampak ni primeren čas, da bi javno razpravljal o tem,'' je povedal Cavani in dodal: ''Zadovoljen sem, kjer sem. Počutim se dobro. Rad bi povedal le, da klub ve, kakšne so moje želje,''

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je priznal, da je lani zavrnil ponudbo v višini 55 milijonov evrov, a odločitve ne obžaluje. ''Zavrniti 55 milijonov evrov je bila prava odločitev. Če bo nekdo izenačil odkupno klavzulo Cavanija (63 milijonov evrov, op. a.), potem so bo sam odločil, če želi oditi. V primeru ponudbe iz Rusije bo ostal, medtem ko bi zagotovo razmislil o odhodu, če bi se zanj zanimala Real Madrid ali Barcelona,'' je povedal De Laurentiis.

Naveza Cavani-Balotelli?

mario balotelli | Avtor: EPA EPA
Če bi meščanom Cavanija uspelo zvabiti v svoje vrste, bi lahko učinek protiuteži dosegli s prodajo Maria Balotellija. ''City razmišlja o prodaji Balotellija, da bi dobil Cavanija? Raje bi videl, da Balotelli zaigra v Napoliju ob Cavaniju,'' je povedal predsednik rimskega kluba in nadaljeval: ''Dovolj časa imamo, da pripeljemo nove obraze, vendar moramo biti previdni. 31. januarja boste videli, kakšno pot je ubral Napoli.''

Modri so se z zmago proti Romi vrnili v boj za naslov ligaškega prvaka, kjer imajo sedem točk zaostanka za vodilnim Juventusom. Stara dama je nepričakovno izgubila proti Sampdorii in nekoliko olajšala delo svojim zasledovalcem. ''Ali je Napoli nazaj na pravi poti? Imamo 39 točk, deset več kot v tem času lani, ker ne štejem dveh, ki so nam ji vzeli zaradi kazni. Zagotovo se bomo borili do konca,'' je zaključil De Laurentiis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.