Slovenija
38 ogledov

Celovška luknja rezervirana

Za komentar, ali je bila luknja ob Celovških dvorih, kot jo imenujejo, že prodan Žurnal24 main
Celovški dvori. Vegradu uspelo najti kupca zemljišča. Nakup še ni končan.

Vegrad se je s podjetjem Nip naložbe iz Velenja v lasti Tomaža Ročnika očitno že dogovoril o prodaji zemljišča med Celovškimi dvori in Celovško cesto, na katerem je nameravalo Vegradovo podjetje AM zgraditi hotel.

V zemljiški knjigi je namreč na zemljišču od 31. maja vnesena predzaznamba pridobitve lastninske pravice. Po besedah Jožeta Poplatnika iz nepremičninske agencije Domart taka plomba v zemljiški knjigi pomeni, da se za en mesec zavaruje vrstni red nakupa: “Kupec ima s tem rezervacijo za vpis v zemljiško knjigo.” Če v 30 dneh ta, znani kupec zaznambe ne upraviči, torej nepremičnine ne kupi, se izbriše, je dodal.

Ustanovili za nakup
Nip naložbe. Podjetje je v lasti velenjskega podjetja Igem, ta pa v lasti Tomaža Ročnika. Ročnik se je letos kot lastnik več podjetij na Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev s 44,5 milijoni evrov premoženja zavihtel na 15. mesto.
Podjetje Nip naložbe je bilo glede na javno dostopne baze ustanovljeno dva tedna pred zaznambo v zemljiški knjigi, 20. maja letos.

Glede na velikost zemljišča (8.139 kvadratnih metrov), lego in namembnost je Poplatnik ocenil, da bi lahko bila cena za kvadratni meter med 800 in 1.000 evri, morda tudi več. V stiski bi pri Vegradu AM ceno lahko znižali na 600 evrov na kvadratni meter. “Če bi jo spustili pod 600 evrov na kvadratni meter, pa bi bila to razprodaja,” je dodal Poplatnik. Cena za zemljišče bi tako lahko bila od 6,5 do 8,1 milijona evrov.

Spremembe visokih načrtov
Na dobrih osem tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču je Vegrad AM sicer nameraval postaviti 52-metrsko stolpnico za hotel s štirimi zvezdicami. Zanj je prek ministrstva za gospodarstvo že pridobil štiri milijone evrov evropskih sredstev. Rok za dograditev hotela mu je ministrstvo že podaljšalo, in sicer na konec marca 2011. Župan Zoran Janković pa je včeraj napovedal, da je že predlagana sprememba prostorskih načrtov, ki bi namesto hotela omogočala gradnjo stanovanjsko-poslovnega objekta.

Na zemljišču je sicer še vedno vpisanih za skupno okoli 90 milijonov skupnih hipotek Nove Ljubljanske banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.