Šport > Nogomet
22 ogledov

Zvezdnika v dresu nesrečnega brazilskega kluba?

Chapecoense Profimedias
Tragedija brazilskega Chapecoenseja je združila nogometni svet. Južnoameriški mediji poročajo o morebitnem odzivu dveh nekdanjih zvezdnikov.

"Brazilski Leicester City", kot so zaradi presenetljivega uspeha nekateri poimenovali Chapecoense, je po letalski nesreči v Kolumbiji v nekaj urah prehodil pot iz nebes v pekel. 

Geste pomoči in podpore klubu prihajajo z vsega sveta, južnoameriški mediji pa poročajo tudi o odzivu tamkajšnjih nogometnih zvezdnikov. V dresu finalistov Cope Sudamericane bi se začetku leta 2017 lahko znašel sloviti Argentinec Juan Román Riquelme.

"Moj brat in prijatelji želijo, da zaigram. Bomo videli, kaj bo," je možnost (brezplačne) vrnitve iz igralskega pokoja pokomentiral Riquelme. Brazilski mediji omenjajo tudi slovitega Ronaldinha, ki bi s svojo prepoznavnostjo ponovno oživel klub iz mesta Chapecó.

Silovit vzpon brutalno prekinjen

Chapecoense je v šestih letih iz četrte lige prišel do brazilske elite, letos pa presenetljivo še do finala drugega najmočnejšega južnoameriškega klubskega tekmovanja.

V letalski nesreči v Kolumbiji (letalo se je zaletelo v goro) je življenje izgubilo 71 oseb, med njimi praktično celoten igralski kader in strokovni štab kluba iz južne Brazilije.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.