Šport
25 ogledov

Chapecoenseju na pomoč tudi tekmeci

Chapecoense, letalska nesreča, razbitine EPA
"Brazilski Leicester City" kot so zaradi hitrega vzpona v zadnjih letih označevali Chapecoense bo prejel pomoč brazilskih in argentinskih klubov.

Brazilski in argentinski klubi bodo s skupnimi močmi reševali nesrečni Chapecoense, ki je v letalski tragediji izgubil skoraj celotno prvo ekipo. Poleg strokovnega štaba je umrlo 18 igralcev, tri so prepeljali v bolnišnico, njihovo stanje je še vedno težko. Brazilski prvoligaš bi moral sicer v Kolumbiji odigrati finale Copa Sudamericane, južnoameriškega pokala, ki je ekvivalent Evropske lige.

V mestu Chapeco, ta ima 200.000 prebivalcev, je pred največjim obračunom v zgodovini kluba, ki se je v šestih letih iz četrte prebil v najmočnejšo brazilsko ligo, vladala prava evforija, ki pa se je zdaj katastrofalno končala. Brez pomoči ostalih klubov bi bila tudi prihodnost Chapecoenseja zelo vprašljiva.

A brazilski in argentinski klubi so pripravljeni pomagati. Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portugeuesa, Santos, Cruzeiro in Sao Paulo so že napovedali pomoč, Chapecoenseju bodo brezplačno posodili igralce vse dokler se klub ne bo stabiliziral. Od zveze omenjeni klubi zahtevajo tudi, da Chape ne bo mogel izpasti v naslednjih treh letih.

Oglasila se je še argentinska nogometna zveza in sporočila, da bodo tudi argentinski klubi svoje nogometaše brezplačno poslali na posojo v nesrečni klub. Pri južnoameriški zvezi pa nameravajo Chapecoense vključiti v Copo Libertadores, južnoameriško ligo prvakov, ter v superpokal Recopa, kjer se merita zmagovalca največjih dveh južnoameriških klubskih tekmovanj.

Pri kolumbijskem Atletico Nacionalu, ki bi se moral v tokratnem finalu Copa Sudamericane pomeriti z brazilskim klubom, so že predlagali, da naj lovoriko podelijo Chapecoenseju v znamenje spoštovanja ter kot posmrtno izkazano čast vsem nogometašem, ki so izgubili življenje v nesreči.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.