Šport
63 ogledov

''Zavec samo še boksarska vreča''

dejan zavec erislandy lara Reševalni pas/Twitter
Ameriški mediji so bili po porazu Dejana Zavca na dvoboju z Erislandyjem Laro neprizanesljivi do slovenskega boksarja.

Mediji onkraj Atlantika so po boksarskem obračunu Dejana Zavca in Erislandyja Lare kritični do predstave slovenskega šampiona, ki je v tretji rundi moral predati zaradi poškodbe rame. Zmage s tehničnim knock-outom se je veselil Američan, ki je ubranil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO in vpisal 22. zmago v karieri.

''Dvoboj Lare in Zavca si že na papirju ni zaslužil statusa glavnega dogodka, realnost pa je bila še slabša,'' so zapisali pri Bleacher Report. ''To se ni ujemalo na papirju. Lara je eden najboljših boksarjev na svetu, Zavec pa je daleč od svojih najboljših let in boksa v kategoriji višje, kot bi bilo idealno zanj. Dvoboj je bil morda najslabši glavni dogodek, ki ga je PBC predvajal na eni svojih primarnih mrež (ESPN, NBC in CBS),'' dodajajo pri BR.


Boksarski spektakel, ki ni upravičil pričakovanj, se je zaradi slabih vremenskih razmer začel nekoliko prej, eden od uporabnikov Twitterja pa je zapisal, da je bolj kot ob dvoboju užival ob pogledu na dežne kaplje.
 


''Zavčeva predstava je bila nekoliko pomanjkljiva, a videli smo dovolj, da vemo, da ni nič več kot boksarska vreča za elitne borce njegove kategorije,'' so zaključil pri Bleacher Report.

Podobno kritični so bili pri ESPN. ''Po zamudi zaradi dežja je Lara poskrbel za svojo nevihto na veteranu Dejanu Zavcu,'' so zapisali. Še bolj brezkompromisen je bil novinar USA Today. ''Malo je borcev, ki se po talentu lahko primerjajo z Erislandyjem Laro. Dejan Zavec zagotovo ni eden izmed njih.''

Komentarjev 11
  • VIKTTOR 19:45 27.november 2015.

    Z tem pasom, si še riti ne more obrisat.

  • Miki Osabnik 14:40 27.november 2015.

    Podlo od novinarja da tako uspešnemu športniku ob koncu kariere napiše takšno naslovnico.

  • matermila 14:17 27.november 2015.

    Za teh par $,bi mu tud jaz goflo nastavo.Bi mi prav prišli.Sicer pa Dejan ni imel proti Lari nobene možnosti.Že na vaganju sem rekel da jih bo fasal.Škoda,bil je srčen borec,dokler je lahko še pariral mlajšim in hitrejšim.Evropa je njegov ...prikaži več domet in tu se bi še našel kak boksar,ki bbi lahko izgubil proti njemu.V Ameriko pa nikar naj ne rine več,statistika pove vse.