Šport
55 ogledov

Encijani še z dvema potomcema Slovencev

Slovenska rugby reprezentanca Daniel Storch
Slovenska ragbi reprezentanca v nove tekme še močnejša. Z novima članoma meri na napredovanje v višji razred.

Ragbi reprezentanca Slovenije pričenja nov ciklus tekmovanja Evropskega prvenstva. Prvi nasprotnik Slovenije bo izbrana vrsta Srbije, ki se bo z Encijani pomerila v soboto na  stadionu ŽAK v Šiški. V letošnjem ciklu se je slovenka reprezentanca sicer močno okrepila in naskakuje napredovanje.

Selektor Andrew Fenton bo ponovno lahko računal na večino bratov Skofič (zaradi poškodbe manjka le Archie), ekipi pa sta se pridružila še dva novinca. V Ljubljano sta namreč pripotovala avstralska Slovenca Lewie Catt in Michael Kovacic. Gre za zelo izkušena igralca, ki sta prve korake igranja izkusila v Avstralji na najvišjem klubskem nivoju v državi. Catt je pred kratkim podpisal profesionalno pogodbo s portugalsko ekipo RC Lousa, Kovacic pa že nekaj sezon igra pri ekipi Sydney Stars. 

Slovenci reprezentanco Srbije že dobro poznajo, saj so se z njimi pomerili že dvakrat v preteklem ciklusu tekmovanja in takrat obakrat zmagali. Tokrat Encijane čaka težja naloga, saj so Srbi v zadnjem letu na novo postavili ekipo v kateri igra kar nekaj igralcev, ki svoj denar služijo v močnih francoskih in angleških ligah. "Za tekmo s Srbijo imam na voljo 32 igralcev, ki se zavedajo pomembnosti prve tekme in  že na prvem treningu pokazali pravi pristop. Konkurenca na vseh igralni položajih je zelo močna, kar nam omogoča dobre treninge, imenovanje 23 igralcev za sobotno tekmo pa bo precej zahtevna naloga," pravi Fenton.

"Slovenija je prelepa država. Zgradbe imajo dušo, ljudje pa delujejo sproščeni in prijazni. Naša reprezentanca je skupek dobrih igralcev, ki so se pripravljeni učiti in iz sebe iztisnejo zadnje atome moči na treningih. Neizmerno sem vesel, da lahko zastopam svoje prednike, v prelepem kotičku na svetu," pa je pred prvo tekmo v slovenskem dresu povedal Kovacic.

Cat pa je dejal: "Moj drugi obisk v Sloveniji, še vedno pa sem pod vtisom, kako je lahko tako majhna država tako raznolika. Počaščen sem, da lahko zastopam barve države iz katere izhajajo moji predniki, ki so prebegnili v najhujših časih. Celotna organizacija, soigralci, trenerski kader so name pustili močan vtis, ker se ragbi šele razvija. Boril se bom za mesto v ekipi, na igrišču pa pomagal reprezentanci za čim višjo uvrstitev."

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.