Šport
23 ogledov

Federerja bo treniral njegov otroški idol

roger federer EPA
Švicarski teniški igralec Roger Federer je sledil zgledu Andyja Murrayja in Novaka Đokovića ter svojo trenersko ekipo okrepil z nekdanjim prvim igralcem sveta Švedom Stefanom Edbergom.

Najuspešnejši tenisač vseh časov Roger Federer je na Facebooku potrdil, kar se je namigovalo že nekaj časa. ''Z velikim veseljem oznanjam, da se bo Severinu Lüthiju v moji trenerski ekipi pridružil Stefan Edberg. Severin, ki je del moje ekipe zadnjih sedem let, bo delo opravljal večino tednov, medtem ko smo se s Stefanom dogovorili, da bomo sodelovali vsaj 10 tednov, začenši v Melbournu. Stefan je moj otroški idol in veselim se, da bova skupaj preživljala čas in se bom od njega lahko učil,'' je sporočil zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.
Federer ima v prihajajoči sezoni velike ambicije, saj je v letu 2013 zabeležil najslabše rezultate v zadnjem desetletju. ''FedEx'' je zmagal le na turnirju serije ATP 250 v nemškem Halleju, večino sezone pa je preživel v senci Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in Andyja Murrayja, ki so si razdelili vse največje lovorike. Za nameček je nazadoval na šesto mesto lestvice ATP, prvič po letu 2002 pa ni zaigral v finalu nobenega izmed štirih turnirjev za grand slam.

Švicar naj bi tudi dokončno okreval po poškodbi hrbta, pred začetkom sezone pa je treniral z novim, večjim loparjem, s katerim upa, da bo uspel zmanjšati število neizsiljenih napak.

Tenisač z najboljšim volejem

Stefan Edberg je nekdanji prvi igralec sveta in zmagovalec šestih turnirjev za grand slam. Šved je pravi strokovnjak za igro servis/vole in neuradno velja za tenisača z najboljšim volejem vseh časov. V svoji karieri je zbral 42 turnirskih zmag, leta 1988 pa si je na olimpijskih igrah v Seoulu priigral bronasti odličji tako med posamezniki kot dvojicami. Igro servis/vole resda imenujemo ''umetnost v izumiranju'', a dejstvo je, da bi strategija krajšanja točk blagodejno vplivala na rezultate 32-letnega veterana.

stefan edberg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.