Slovenija
139 ogledov

Fontana piva v Žalcu skoraj končana, izbor piv že poteka

pivska fontana
1/4
Saša Despot
Fontana piva, ki so jo začeli graditi konec aprila, je skoraj končana. Odprli naj bi jo v začetku septembra.

"Pri projektu Fontana Zeleno Zlato se izvajajo zaključna dela. Investicije potekajo po planu, pripravlja se izbor piv," nam je nekoliko skrivnostno pojasnil župan Občine Žalec Janko Kos, ki bo vse podrobnosti projekta razkril pred odprtjem, ki bo predvidoma, 6. septembra, na praznik Občine Žalec.

Dela naj bi končali v kratkem, podstavek "fontane" pa še čaka na vgradnjo tehnologije, ki bo pitje piva omogočala. Ob otvoritvi bo delovalo pet točilnih pip, za dodatne tri pa še zbirajo donatorska sredstva. Fontana naj bi tako imela v končni fazi osem avtomatiziranih točilnih naprav, obiskovalci pa bi lahko kupili steklen vrč, ki ga je oblikoval častni občan Žalca Oskar Kogoj, in vplačali število želenih degustacij po dva decilitra piva.

Piva naj bi menjali, a predpogoj za točenje je, da pivo vsebuje "štajerski hmelj".

Zaradi velikega zanimanja so se po navedbah Kosa odločili, da bo fontana že od otvoritve dalje na voljo tudi za posamezne obiskovalce in ne le organizirane skupine kot so načrtovali sprva. "Še vedno pa ostajajo glavna ciljna skupina organizirane skupine turistov, ki jim želijo ponuditi še ostale turistične aktivnosti in gostinske storitve," je dodal še župan občine Žalec, ki izpostavlja, da so se prav z željo po "dvigu gospodarske aktivnosti občine" odločili za ta projekt.

Izgradnja fontane bo predvidoma stala okoli 350.000 evrov, občina bo za izgradnjo fontane prispevala 170.000 evrov, preostalo pa so donacije.

Fontana zelenega zlata  | Avtor: Avantgarden/Občina Žalec Avantgarden/Občina Žalec

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:55 12.avgust 2016.

    Legalna kraja tako kot vedno. Odgovarjal pa ne bo nihče. Nikol nihče ne odgovarja; če pa že mediji usmerijo pozornost na sumljivost poslov pa tm najdejo enga uradnika da nanjga obesijo krivdo.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:13 12.avgust 2016.

    to je standardna procedura v sloveniji,žepi se morajo polnit

  • kapibara 07:51 12.avgust 2016.

    Zanimivo pri tem zunanjem šanku je pa to, da je bil predračun ŽE narejen, z bistveno manjšim stroškom, kot pa je nastal potem, ko pa je občina dobila del dobitka,od iger na srečo, se pa je predračun, drastično povečal.... ????