Slovenija
277 ogledov

Fontani piva v Žalcu se obeta "širitev"

pivska fontana Saša Despot
Občina Žalec se je odločila za širitev fontane piva, ki so jo odprli lansko leto. Poleg tehničnih izboljšav občina naroča tudi dodatni točilni ter pralni stebriček.

Žalska občina je drameljskemu podjetju ETRA, d.o.o., oddalo naročilo v skupni vrednosti 48.043 evrov. V ceno naročila so zajeta dodatna oprema za izboljšavo sistema fontane in pa tudi točilni in pralni stebriček.

"Med delovanjem naprave so se pokazale določene pomanjkljivosti, ki jih je potrebno odpraviti oziroma se je naročnik odločil, da je potrebno zaradi izboljšave celotnega sistema dodatno vgraditi določeno opremo. Prav tako se je upravljavec odločil, da bo zaradi povečanega povpraševanja dodatno investiral v točilni ter pralni stebriček," je naročnik, Občina Žalec, zapisala ob javni objavi sporočila o naročilu.

Ob tem sicer navajajo, da so za naročilo uporabili postopek pogajanja brez predhodne objave, saj zaradi tehničnih razlogov konkurence naj ne bi bilo. Ob primeru zamenjave dobavitelja pa bi po mnenju občine lahko nastale nesorazmerne tehnične težave med obratovanjem in vzdrževanjem.

Navedeno naročilo občine, ki je fontano slavnostno odprla septembra, ni presenečenje, saj je župan Janko Kos napovedal, da si želijo začetnih pet točilnih pip s pomočjo donacij razširiti na osem. Piva naj bi menjali, a predpogoj za točenje je, da pivo vsebuje "štajerski hmelj".

Fontana, ki je po navedbah župana presegla vsa pričakovanja, naj bi predvidoma začela spet delovati v aprilu.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 19:47 17.januar 2017.

    Mislim ,da ste naredili napako in je pravilno 5x po 0.5 litra in ne 1 dcl ! Še bolj pravilno bi pa bilo za 6 € 5x po 1 liter , saj nimajo ne kelnarjev , ne gretja, ne čistilk in šefa !

  • LukaMB 16:10 17.januar 2017.

    Don't know about you, ampak jaz ga najraje pijem samo ko sem sam ali pa ko sem v družbi :D

  • Ferluci 14:26 17.januar 2017.

    Ni vse poanta v cenenem pivu. Včasih moraš začutiti in doživeti še drugačna okolja - pivnice, bifeje, restavracije ... pač namesto petih pirov spiješ enega ali dva. Fontana je prav gotovo ena izmed takšnih posrečenih primerov.