Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
220 ogledov

"Šeškanje otrok je zdravilno in nujno"

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • leonardo 08:18 01.maj 2016.

    Imam sina. "Nagarbal" sem ga samo enkrat, ker me ni ubogal.Nisem ga vprašal, zakaj ? Šele ćez dva dni sem izvedel od njegove mame, moje žene, da ga je bilo tako strah, da je bil raje tepen. Torej pomanjkanje komunikacije ...prikaži več in nesposobnost presoje ( kajpak tudi malo hudobe, kajne?) Danes ima ta moj sin svojega 13 letnika, ki ga še ni udaril. Veste kaj pravi? Oče, tebi se lahko zahvali, ker si ti mene samo enkrat in še to po krivici.

  • kapibara 21:25 30.april 2016.

    NE razumem, zakaj Jakcu dajete "-".., ??

  • pisava 07:07 01.maj 2016.

    Očitno ti svoje otroke pretepaš, če zagovarjaš nasilje. Če nisi sposoben vzgajati otroke brez pretepanja pojdi k psihologu, da te malo vpraša, zakaj se ti to dogaja, da se izživljaš nad otroki. Osnovno pravilo vas *šeškarjev* : **saj so mene tudi garbali**

  • malonaokoli 07:34 01.maj 2016.

    cenzura deluje...tudi jaz nisem nikoli zameril, svojim staršem, da so nam otrokom doma, vzgojili spoštovanje, hirearhijo in red. Zato sem danes toliko bolj šokiran, da je vam genialcem všeč živeti v anarhiji, kjer vsak dela kar hoče že v vrtcu.

  • mph 09:50 01.maj 2016.

    Se pravi po tvojem je vse ok, ker je nekdo pozabil kako je bilo, ko ga je nekdo "nabil, da se je svetilo", pa če kriv ali ne. Res je bil dobričina ta njegov oče. Upam sicer, da niso tvoji ...prikaži več otroci, če jih imaš, deležni take vzgoje, ko bereš takšne kozlarije in ne veš izluščiti vsebine.

  • mph 09:52 01.maj 2016.

    Očitno si nasilnež sodeč po tvojih postih, ali pa nekdo, ki se mu pač ne da vzet časa za otroke za pogotor in ustvarit res pristen odnos z njimi. pa ne rabim it gledat leta nazaj po tvojih postih, mi ...prikaži več pa je povsem jasno zakaj ti ni bil vščeč moj post zgoraj. Jaz sem se vedno trudil bit z otroci (s katerimi pa priznam imam za razliko od odraslih neizmerno potrpljenja) oče-prijatelj in ne oče-zaporniški paznik.

  • krtina 12:42 01.maj 2016.

    Nič ni zgolj črnobelo. Strinjam se s stavkom:" Sicer pa je prav zaključit vsak prepir vsake vrste z otrokom na koncu z objemom, se pobotat in razzčistit, kdo je kriv, ali otrok ali starš."Ostalo pa so ...prikaži več pravljice za portal Žurnal. Resnica je pa izgubljena med vrsticami.

  • JT_Thomas 08:40 05.maj 2016.

    Oče naju je z materjo zapustil, ko sem bil star 3 mesece. Gor sem rasel pri starem očetu in babici, pa moram priznati, da se še sedaj (stari oče je 27 let že mrtev) sem hvaležen staremu očetu za VSAKO ...prikaži več KLOFUTO POSEBEJ, KI SEM JO DOBIL OD NJEGA! Vse to filozofiranje draga novinarka, ki tu pišete je mimo... Da ne govorim o tem, da je "izumitelj" permisivne vzgoje priznal, da se je enostavno - zmotil.

  • krtina 20:35 30.april 2016.

    Preberite Partljiča. V knjigi - Hotel sem prijeti sonce piše o očetu. Oče je bil dobričina, dober človek. Ta isti oče je Toneta nabil, da se je svetilo. Vsakič, ko je naredil kakšno veliko kozlarijo. Pa Tonetu Partljiču na misel ...prikaži večl ni prišlo, da bi imel očeta za nasilneža. Oče mu je pokazal kaj je prav in kaj ne. Včasih z svetlim vzgledom, lepo besedo, ko pa ni šlo drugače pa z roko. Tudi v življenju te nihče ne boža za napake. Še posebej če so hude in namerne.

  • principiumnovum 20:55 30.april 2016.

    Če želite vedeti, kako razvita je posamezna kultura v določeni civilizaciji, potem opazujte, kakšen odnos ima do žensk oz. kakšen je njihov položaj v družbi. Dve dekadentni kulturi na planetu še posebej bodeta v oči. To sta islam in zahodna ...prikaži več kultura. V islamu je ženska vredna manj od žirafe, v zahodni kulturi pa je degradirana na raven sex objekta. V islamu je telesno kaznovanje osnova vzgoje. V zahodni kulturi se telesno kaznovanje smatra za deviantno/odklonsko ravnanje. Ne ena, ne druga kultura ne bosta preživeli, saj je njun koncept vzgoje popolnoma zgrešen. Poglejte si samo sodobnega slovenskega mladeniča. Ja kakšen pa je? Še za v slovensko vojsko ne bi bil dober... S šeškanjem ali pa brez.

  • d 22:08 30.april 2016.

    da se ti lub pisat litanije k jih noben ne bere .... butast komentar skratka

  • mph 00:37 01.maj 2016.

    Če kdo nima v glavi, poseže pač po sili. Enako velja za odrasle. Skoraj je ni stvari, da se je ne bi dalo rešit na miren način, pogovor, .... bebavim staršem pač to ni jasno ali pa so jih tako ...prikaži več starši maltertirali kot otroke, da mislilijo zdaj, da je to nekaj normalnega. Očeta sem sicer zgodaj izgubil, mama pa me enkrat samkrat ni udarila, še najbolj grozno mi je bilo, če je bila žalostna, če nisem npr. naredil naloge in podobno. In enako nisem rabil nikoli. Ok, tu pa tam se dvigne glas in podobno, fizično nasilje in kaznovanje je za hude umske omejence in invalide, ker drugače ne znajo. Ali pa z udarci takoj dosežejo svoje, na daljši rok pa naredijo izjemno škodo.

  • mph 09:49 01.maj 2016.

    Da se ne boš lovila z mojim "profilom", še copy and paste tukaj od zgoraj Leonardu: No, zdaj sem se spomnil, da je en od mojih dobil enkrat samkrat "po riti", ampak kontrolirano, ko nam je razposajen skoraj zbežal po ...prikaži več avto nenadoma. Sicer pa je prav zaključit vsak prepir vsake vrste z otrokom na koncu z objemom, se pobotat in razzčistit, kdo je kriv, ali otrok ali starš.

  • zdrej 17:16 05.maj 2016.

    Se strinjam @mph. Po večini se da z drugimi metodami, včasih je pa treba pač ubrati to pot. In če je to 1x samkrat in po pravici, je to dosti močnejše sporočilo, kot pa da bi bilo vedno. Tako pa ...prikaži več tudi ne pusti posledic. Hvala bogu če ni nikdar potrebno. Seveda se tudi strinjam z neke vrste pobotanjem. To uporabljam pri mačkah (so težje učljive), ko hočejo recimo na mizo, udarim po mizi. Seveda se opazi prestrašenoati in določen strah, vendar jo ponavadi takoj ulovim in pobožam. S tem ji poskušam dopovedati, da je problem samo v določeni akciji ne v njej sami. To psihologijo se uporablja tudi pri vzgoji ljudi.

  • 49632c028116b4136aebb6b3dbb4a7bebf09663f 20:09 30.april 2016.

    Bravo jakec1575! Podpišem se pod tvoj tekst!

  • kapibara 21:28 30.april 2016.

    Pokojnemu očetu NE zamerim nobene "ta vzgojne".. !! , pa imam skromnih 56..

  • mph 16:05 01.maj 2016.

    Na politko sem pomislil izključno zato, ker mi nekateri zaradi debat na tej temi, kjer sem recimo temu ekstremno na strani partizanov, delijo minuse na forumih pa čeprav napišem kakšno o vremenu. :-) Napisal si, da me na osnovi postov ...prikaži več izpred let postavljaš v kategorijo nestrpnih in "bebavih", tvoje besede zgoraj, tem pa je bila tukaj izključno na otroke. Kjer pa ne obstaja post, da bi bil glede otrok nestrpen, nikoli in nikdar.

  • krtina 05:12 01.maj 2016.

    mphpoglej svoje komentarje za nekaj let nazaj. Mislim, da boš našel dovolj gradiva za potrditev da sodiš v kategorijo nestrpnih in "bebavih" o kateri si pisal. Eno je, kar nakladaš, da bi bil vščečen pri določeni temi. Drugo pa ...prikaži več so tvoji pogledi, ki se kažejo kot celota. Za pisanje o otrocih, pa rabiš še kakega otroka (lastnega).

  • jakec1575 20:02 30.april 2016.

    Sem proti šeškanju otrok, ker obstajajo druge moznosti za dolocanje meje in pravil. Veliko manj tezav pa boste imeli, ce se boste namesto svojim telefonom posvetili otroku. In če boste vpeljali red, kdaj lahko vstopa v svet odraslih in kdaj ...prikaži več je cas za red in spanje in zaprta vrata odraslega sveta. Otrok z neposlusnostjo izraza neslisanost. Sicer pa se cisto prevec ukvarjate s tem šeškanjem. . Dalec najbolj skodljiva stvar za otroka je to, da mu starsi ne omogocajo ali dovolijo dovolj velikih izzivov odgovornosti, občutka frustracije. Če starsi namesto otroka pocnejo stvari, ki bi jih moral sam, ga siromasijo izkusenj, obcutka zmagoslavja in lastne sposobnosti. Iz te nesposobnosti in nesamozaupanja se zacne beg od samega sebe in kasneje posledicno depresija in lastna nemoc v odrasli dobi. Otrok je najbolj srecen ko ob pravem casu dobiva priloznost za prevzemanje razlicnih odgovornosti lastnega obstoja. kriči po tem. Največjo uslugo mu boste naredili, če ga pri 18ih postavite v realni sve

  • krtina 20:27 30.april 2016.

    Vse skupaj je ena velika manipulacija. Fotografija srčkanega otroka in članek o šeškanju. Pa ja. Saj niso tepeni takile. Saj se ne pretepa otrok kar vsepočez. Po riti jih dobijo tisti, ki kaj ušpičijo. Pa ne vedno in za vsako ...prikaži več figo. Ampak takrat, ko je mera polna, ko spravijo v nevarnost sebe ali druge. Kadar in če s svojim početjem zavestno hodijo po robu. Če bi moj otrok žalil drugega otroka (ali odralsega) iz gole objestosti, ga kakorkoli maltretiral ali se norčeval iz njega brez raloga, bo tepen, da mu nikoli ne bi prišlo kaj takega na misel. Seveda tudi obratno. Če bi kradel, se pretepal ali poškodoval tujo lastnino bi bil tepen. Ne pretepen. Ne maltretiran. Ampak za vedno bi mu bilo jasno kaj se sme in kaj ne. Zato sem oče. Poleg tega, da se z njimi (tremi) družim, igram in ukvarjam.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.