Šport
78 ogledov

"Seveda sem razmišljal, da bi se vrnil v Evropo"

Goran Dragić
1/10
Saša Despot
Goran Dragić je svojim najzvestejšim navijačem podpisoval svojo biografijo. Pripravljen je bil spregovoriti tudi nekaj besed o novi pogodbi z Miamijem.

Goran Dragić je pravkar zaključil s svojim košarkarskim kampom za mlajše košarkarje, navijačem pa je bil zdaj na voljo za podpisovanje svoje biografije. O novi pogodbi z Miamijem še ni želel veliko govoriti, najprej želi še enkrat sesti z vodilnimi v klubu, a je v pogovoru namignil, da je pisanje ameriških in slovenskih medijev v zadnjih dneh resnično. "Čaka me še zdravniški pregled in podpis," je dejal.

A do pogodbe, ki ga bo naredila za daleč najbolje plačanega slovenskega športnika, je bila dolga pot. "Zamenjal sem državo, šlo je za drugačno košarko, drugačno kulturo, igra je bila hitrejša in močnejša," se prve poti čez lužo spominja slovenski košarkar, ki je ob podpisovanju knjige sicer navijačem večkrat moral odgovarjati na vprašanje, ali res ne bo nastopil za reprezentanco. Gogi je pojasnjeval, da bi rad bil ob rojstvu hčerke, nekaj možnosti pa je le, če bo njegova žena rodila v Sloveniji.

"Ko si majhen, sanjaš le o tem, da boš prišel v NBA. Nikoli ne razmišljaš o tem, da bi podpisal visoko pogodbo. Vse te igrice v ozadju spoznaš šele kasneje," pravi Gogi, ki je nekaj časa tudi dvomil, če je bila NBA prava odločitev: "Še zlasti v prvi sezoni. Šestdeset tekem ne igraš, sam si, s starši govoriš le po Skypu, jokaš doma, ker ne igraš ... Seveda se pojavijo tudi dvomi, da tu ni mesto zate, da bi se raje vrnil v Evropo. Bilo pa je veliko ljudi, ki so stali za mano - oči, mami, Zoki, Steve Nash, trener Igor Kokoškov. Pomagali so mi z nasveti, vedno jim bom hvaležen."

So Gogiju pred sklenitvijo novega sodelovanja obljubili, da bo z Miamijem podaljšal tudi Dwyane Wade? "Ne, o tem se z njimi nisem pogovarjal. Vsak, ki je v tem športu, je vedel, da bo podpisal za Miami. Je ikona kluba. Tudi za to mislim, da so mu ponudili to enoletno pogodbo. Da bo lahko kasneje, ko se bo salary cup nekoliko dvignil, podpisal še donosnejšo pogodbo. Vesel sem, da je ostal, z njim se odlično razumem na igrišču." 

Ko so mu pri Miamiju ponudili dobre pogoje, se Goran ni niti pogovarjal z drugimi klubi: "Vedel sem, da bo Pat Riley sestavil dobro moštvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.