Gorenjska
482 ogledov

'Kk i lpo!''

Natečaj Občina Škofja Loka
V Škofji Loki so zagnali zelo zanimiv projekt, s katerim želijo še povezati občane in občanke s svojo občino. Sodeluje lahko vsak, potrebujete pa samo telefon.

Objavljen je Telefonski fotonatečaj Občine Škofja Loka in Zavoda 973. Cilj je, da sodelujoči ujamejo v telefonski objektiv tri najlepše motive škofjeloškega kraja in fotografije pošljejo na naslov info@skofjaloka.si.

Fotografije bodo zbirali do sredine oktobra. Najbolj edinstvene bodo nagrajene in uvrščene na razstavo.

"Hiter tempo življenja nas sili v konstantno prelivanje dogajanja in norenje s kraja a do kraja b, z dogodka na dogodek. Zjutraj se zbudimo in že je večer, nov dan, nov teden, mesec je naokrog in že obračamo liste koledarja, jih menjamo … Živimo v času, ko se ne ustavimo in ne pustimo, da nas razveseli nekaj majhnega. Ne pustimo, da nas očara trenutek," so zapisali avtorji natečaja. 

"Vsi iščemo napake, pohvala pa nam ne gre tako rada iz ust. Spremenimo utečeno delovanje in začnimo iskati lepote, poudarjajmo dobre stvari, poglejmo skozi prijazna očala."

"Kaj je v vaši vasi najlepše? Katere najbolj slikovite kotičke naselja pokažete nekomu na sprehodu? Kateri so trije motivi iz vaše krajevne skupnosti, ki vas razveselijo, ko greste mimo?"

"Je to vaško središče z vodnjakom? Klop, na kateri sedi soseda? Drevo, ki raste ob cesti? Polje s cvetočim makom? Ali odsev visokih stolpnic v luži? Morda cestni ovinek? Kip, ki ga osvetljuje sončni žarek?"

Več podatkov o natečaju je na voljo TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice