Gorenjska
631 ogledov

Otroku se je pri skoku zlomila veja, motorista pičila osa

osa, pik ose arhiv Žurnal24
Včeraj popoldne se je v Ukancu, občina Bohinj, pri skoku v vodo poškodoval otrok. Blejski policisti, ki so obravnavali nesrečo, so ugotovili, da je z vrvjo na veji skakal v vodo. Veja se je zlomila, otrok pa si je poškodoval nogo.

V nesreči v Ukancu so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj, ki so reševalcem Nujne medicinske pomoči Bohinj nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanega otroka do reševalnega vozila. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Z Bleda pa poročajo o izjemno zoprnem in nevarnem dogodku: med vožnjo je motoristu v čelado "zašla" osa in ga pičila v ustnico. Zaradi slabosti se je ustavil. Reševalci pa so motoristu nudili zdravniško pomoč.

Reševali planince in voznika štirikolesnika

Helikopter Slovenske vojske je včeraj z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah in policistom gorske enote dvakrat poletel z Brnika na pomoč. Dopoldne se je en tuji pohodnik izgubil na območju Vogla. Obtičal je na strmem in neprehodnem območju. Druga pohodnica pa je onemogla na Tominškovi poti proti Triglavu. Bila je dehidrirana in v slabi kondiciji, so danes navedli v poročilu s PU Kranj.
Nekaj minut čez polnoč, v noči z 10. na 11. avgust, je stekla akcija pri pastirski koči Prgarca na Zgornji Krmi, občina Gorje, kjer si je pohodnik poškodoval koleno. Reševalci GRS Mojstrana so pohodnika našli in z nosili prenesli v dolino, poroča Uprava RS za zaščito in reševnje.
Vojaški helikopter je z ekipo v jeseniško bolnišnico prepeljal tudi voznika štirikolesnika, ki se je poškodoval na območju Jelovice, občina Železniki. Zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje je zapeljal po brežini in se poškodoval. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da se je malo pred 19. uro prevrnil v 30-metrsko globel. Posredovali so tudi reševalci GRS Škofja Loka.

Pet nesreč s telesnimi poškodbami

Na Gorenjskem je bilo včeraj 12 prometnih nesreč, od teh kar pet s telesnimi poškodbami. Poleg že prej omenjene nesreče na Jelovici so policisti obravnavali še nesrečo v Tupaličah pri Preddvoru, kjer sta zaradi nepravilnega premika trčila dva voznika: v nesreči sta bila poškodovana dva človeka. V Kranju pa je voznik avta zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca, v Kranjski Gori je sam padel mlajši kolesar, na območju Tržiča pa kolesarka.

Tatvine na Bledu in Kranju

Pester je bil včerajšnji dan, pa tudi noč z 10. na 11. avgust, tudi na področju kriminalitete. Kranjski kriminalisti so danes ponoči na Planini obravnavali prijavo tatvine denarnice občanu. Za povrh je nekdo tega občana tudi lažje poškodoval. Na Bledu na javnem kraju je neznanec tujim državljanom ukradel vrečko z osebnimi stvarmi, ki so jo pustili na mizi brez nadzora. V Kranju je nepridiprav poškodoval poštni nabiralnik, z osebnega avta pa je nekdo odmontiral luči.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.