Šport
48 ogledov

Hamilton še tri leta pri Mercedesu

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je podpisal triletno pogodbo z Mercedesom.

"Mercedes je moj drugi dom, presrečen sem, da bom pri njem ostal še naslednja tri leta," je po sklenitvi novega sodelovanja dejal Lewis Hamilton, ki za srebrne puščice vozi od leta 2013, z ekipo pa je v minuli sezoni osvojil svoj drugi naslov svetovnega prvaka. Prvega je osvojil leta 2008 z McLarnom.

Tudi v tej sezoni Britanec vodi v svetovnem prvenstvu, pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom ima 20 točk prednosti. Hamilton je dobil tri od petih dirk na začetku sezone, od prestopa k Mercedesu pa je zmagal na 15 dirkah.

"Trenutni Mercedesov dirkalnik je najboljši izmed vseh bolidov, ki sem jih vozil v svoji karieri. Uživam, ko sem na progi vsak konec tedna, ko se borim za zmago na vsaki stezi," je svoje zadovoljstvo z delom ekipe Mercedesa poudaril Hamilton.

"Lewis je v minuli sezoni užival v zgodovinski sezoni za Mercedes-Benz. Naša prioriteta v tej je bila tako obnovitev njegove pogodbe. Njegovi dosežki na stezi govorijo sami zase, poleg tega pa je še izjemna osebnost za našo organizacijo. Osebno se že veselim, da bom še naprej sodeloval z najmočnejšim parom dirkačev v formuli 1 in doseganja novih zgodovinskih dosežkov," pa je povedal šef ekipe Toto Wolff.

Hamilton bo na leto zaslužil 31 milijonov ameriških dolarjev (27,9 milijonov evrov), pripadajo pa mu tudi bonusi. Ti bodo odvisni od števila posameznih zmag in od morebitnega novega naslova. Z bonusi bi lahko tako britanski dirkač zaslužil precej več kot 40 milijonov dolarjev (36 milijonov evrov) letno. Vrednost njegove nove pogodbe z Mercedesom je tako primerljiva z zaslužkom Fernanda Alonsa in Sebastiana Vettla, ki sta prav tako že večkrat osvojila naslov svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.