Šport
44 ogledov

Hamilton bo bogatejši za 100 milijonov

lewis hamilton EPA
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton bo kmalu bogatejši za 100 milijonov dolarjev.

Sto milijonov dolarjev  bo namreč vredna nova pogodba Lewisa Hamiltona oziroma podaljšanje sedanje pri Mercedesu, so v dneh pred prestižno dirko sezone v Monaku poročali britanski mediji.

Novico v karavani formule 1 pričakujejo že dolgo, a Hamilton in Mercedes sta pot do novega sodelovanja zasnovala počasi. Zdaj naj bi bilo ugibanj konec, na najpomembnejši dirki sezone v monaški kneževini pa bodo predvidoma že uradno razkrili podaljšanje sodelovanja.

Govorice o skorajšnjem podpisu nove pogodbe pridno spodbuja tudi sam svetovni prvak, ki je po zadnji dirki v Španiji namignil, da ljubitelje tega športa v Monaku čaka velika novica, vmes pa so se že pojavili namigi, da odlaša zaradi morebitne selitve k Ferrariju.

Britanski časnik Telegraph zdaj poroča, da je sage o (ne)podpisu pogodbe konec, uradno pa jo bodo prvak in predstavniki ekipe podpisali v Monaku. Triletna pogodba je ocenjena na 30 milijonov funtov na sezono, kar letno pomeni devet milijonov funtov več kot Hamiltonu prinaša sedanja, ki se bo iztekla po sezoni 2015.

Hamiltonu pa bo na računu ostalo še več kot doslej, kajti razšel se je z agencijo, ki ga je zastopala v preteklosti in zdaj posle ureja sam s pomočjo odvetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.