Svet
17 ogledov

Huda železniška nesreča v ZDA

Polpriklopni trčil v potniški vlak. Youtube
V ameriški zvezni državi Nevada sta na železniškem prehodu trčila polpriklopnik in potniški vlak. Slednjega je zajel močan požar. V nesreči umrla najmanj dva človeka.

Po poročanju ameriških medijev sta voznik tovornjaka in strojevodja umrla na kraju nesreče, več ljudi pa je še vedno v kritičnem stanju. V bolnišnico so namreč morali odpeljati okoli 60 ljudi. Na vlaku, ki je bil iz Chicaga namenjen v Emeryville v Kaliforniji, je bilo 14 članov posadke in 204 potnikov.

Zakaj je voznik tovornjaka zapeljal na tire, še ni znano. Po podatkih oblasti so zapornice na železniškem prehodu delovale. Vlak je sicer po trku zajel požar. Eden izmed potnikov je dejal, da je tovornjak trčil v četrti vagon vlaka.

"Mislim sem, da spim, in ugotovil sem, da to niso sanje," je dejal 13-letni sin drugega potnika. "Zelo me je bilo strah. Na lestvici od ena do 10 (10 pomeni, da te je najbolj strah) bi označil 11."

"Vlak je zatreslo in po trku nas je vrglo s sedežev v zrak," pa se spominja 75-letni potnik. "Vsa prtljaga je padla na tla."

Komentarjev 1
  • d 14:44 26.junij 2011.

    Nekaj američanov manj, who gives a fuck