Ambient
111 ogledov

Ideja: ustvarite preprosto zeleno steno

zelena stena
1/4
Žurnal24 main
Številne lončnice, ki jih imate razporejene po hiši, preprosto združite v impresivno zeleno steno.
V notranji opremi se je pred časom pojavil trend t.i. zelenih sten. Ta tend, ki je sicer prijeten na pogled, pa je lahko uporabniku neprijazna rešitev: zaradi posebne podkonstrukcije je izvedba tehnično zapletena in draga, zalivanje je igra na srečo (zaliti je potrebno vse rastline hkrati, ne glede na njihove potrebe po vodi), menjava rastlin pa nočna mora.
 
Našli smo preprosto in funkcionalno alternativo: namesto tehnično zapletene konstrukcije raje posezite po običajni jekleni stalaži, ki jo napolnite z lončnicami (le-te imate najbrž že doma, v nasprotnem primeru pa predlagamo, da zasadite začimbnice in dišavnice).
 
Stalažo lahko prestavljate po prostoru (prislonite jo ob steno, uporabite kot delilec prostorov, lahko pa jo kombinirate z odlagalno površino, npr. v veži). V primeru, da se vam rastline posušijo, jih lahko posamično menjate z novimi.
 
Voila! Zelena stena še nikoli ni bila tako preprosta.
 
Fotografije via @rashidjohnon in contemporist
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.