Slovenija
32 ogledov

Imenovanje direktorja bitka s časom

Vitoslav Türk Boštjan Tacol
Eles. Če vlada ne bo zamenjala nadzornikov, bosta o imenovanju direktorja lahko odločili SDS in NSi.

Opolnoči se je iztekel rok za prijavo na delovno mesto direktorja Elesa. Koliko prijav so prejeli, na Elesu zato včeraj še niso mogli povedati. Na vprašanje, ali se je prijavil tudi vršilec dolžnosti direktorja Vitoslav Türk, ki je po ugotovitvah računskega sodišča v svojem prejšnjem mandatu oškodoval podjetje, so odgovorili, da se “prijave oddajajo v zaprtih ovojnicah, ki se jih odpira na seji nadzornega sveta”.

Kdaj bo nadzorni svet odločal o imenovanju, še ni znano. Če vlada pred tem ne bo zamenjala članov nadzornega sveta, bi Türk, ki je bil na listi SDS izvoljen za poslanca, a se je mandatu odpovedal, lahko postal direktor. V nadzornem svetu so namreč poleg dveh predstavnikov delavcev Mojca Šircelj, žena poslanca SDS Andreja Širclja, Robert Sever (SDS), Janez Hrovat (NSi) in Slavko Visenjak (SLS). Da se je na razpis prijavil, je potrdil nekdanji direktor Milan Jevšenak, ki so ga omenjeni nadzorniki 1. februarja krivdno razrešili, zaradi česar je vložil tožbo. Da bi ga isti nadzorniki vnovič imenovali, ne pričakuje.

Komentarjev 2
  • mirko 11:18 22.marec 2013.

    Če nisi z nami, si proti nam, torej si njihov. Neodvisnih po teh načelih sploh ne more biti. Strokovnost ali lojalnost ?!! Ne, na prvem mestu je za našo politiko lojalnost. Ta praksa nas bo pokopala in zgubili bomo svojo ...prikaži večo državno samostojnost. Sicer bi pa itak bilo boljše, da se oblast za slovence preseli iz Ljubljane nekam na sever. Hlapci še nikoli niso znali gospodarit samemu sebi.

  • dragec 08:44 22.marec 2013.

    Turk je naš - ali je njihov????