Slovenija
37 ogledov

Inšpektor, projektantka in posrednik krivi korupcije

podkupljivost Shutterstock
Novomeški inšpektor Matjaž Golob je bil spoznan za krivega, ker v zameno za denar domnevno ni prijavil črne gradnje. Sodišče je za kriva spoznalo tudi projektantko Maruško Krautblat in posrednika Davida Tušarja.

Novomeškega gradbenega inšpektorja Matjaža Goloba je sodišče spoznalo za krivega prejemanja podkupnine in če bo sodba postala pravnomočna, bo moral za zapahi preživeti 19 mesecev, piše Dnevnik. Kriminalisti so bili namreč konec septembra lani obveščeni, da naj bi Golob vzel podkupnino, v zameno pa naj ne bi izvedel potrebnih uradnih postopkov. Konec avgusta naj bi samostojnemu podjetniku Iztoku Bencetu, izvajalcu del na enem izmed zasebnih gradbišč, predstavil svoje ugotovitve, da so opravljena dela na gradbišču črna gradnja, za kar bi globa znašala 66 tisoč evrov.

Obsojena še projektantka in posrednik

Bencetu je kasneje brežiška projektantka Maruška Krautblat zagotovila, da lahko zadeve uredi, za kar je zahtevala pet tisoč evrov. Prvi obrok oziroma polovico zneska je poravnal, pred izplačilom drugega obroka pa je zadevo prijavil policiji. Sodišče je tako obsodilo tudi Kraublatovo, in sicer na 14 mesecev ječe, in Davida Tušarja, ki je Benceta seznanil s Krautblatovo. Slednji je dobil devet mesecev pogojne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.