Slovenija
28 ogledov

Iskal hčerkin čevelj in dobil globo

pritožba policija
1/2
Bralka
Policija. Največ pritožb občanov zaradi postopkov v cestnem prometu in nekorektnosti policistov.


"Pritožbo sem napisal, ker nisem storil prekrška, policistka, ki me je oglobila z 240 evri, me ni hotela niti poslušati. Če bi bil kriv, bi bil tiho in bi plačal, a se mi dogaja krivica,"
 opisuje bralec H. E.

Minuli teden je ena od njegovih dveh hčera na poti v šolo iz vrečke, v kateri je imela telovadno opremo, izgubila supergo. Klicala je svojo mamo, ta našega bralca, ki je sedel v avto in se po hčerini poti odpeljal proti šoli. Ko je med vožnjo naletel na izgubljen športni čevelj, je zavil h kraju. Motorja ni ugasnil, temveč prestavil v prosti tek in prižgal vse štiri smernike. S supergo se je vrnil v avtomobil in poklical ženo, da bi ji najdeni čevelj opisal in ugotovil, ali je pravi.



"Delali" namesto njega

"Ustavil sem varno in nisem vozil, ko je prišla policija. Prvič v življenju sem spisal pritožbo in odšel na policijsko postajo, kjer me je eden od dežurnih okaral, češ da mora za 600 evrov na mesec delati namesto mene – na pritožbo sem namreč pozabil napisati številko plačilnega naloga globe. Odvrnil sem mu, da se mu godi bolje od mene, saj sem jaz na zavodu," dodaja sogovornik.

V Kopru vse neutemeljeno

Na Policijski upravi Koper o konkretnem primeru ne govorijo, v pritožbenem postopku bodo preverili dejstva. Pojasnjujejo, da zakonodaja sicer telefoniranja v avtu ne prepoveduje, če ustavimo varno, ne oviramo prometa, ne ustavljamo tam, kjer je prepovedano, in ne upravljamo, torej ne premikamo vozila. Na koprski policijski upravi so letos sicer prejeli 20 pritožb in vse ocenili kot neutemeljene.

Komentarjev 12
  • bingbong 21:57 30.september 2013.

    Ljudje se danes ustavljajo kjerkoli se jim zahoče in jaz sem za tako kaznovanje. Posebej so mi zoprni kamionisti, ki to konstantno počno kjerkoli, pa tudi marsikdo si še to dovoli. Če je bilo tako nujno povedati ženi, da je ...prikaži več našel copat naj plača. Lahko bi za njim kdo pripeljal in ga spregledal, pa še kriv bi bil. Naj plača in bo tiho.

  • wolfyy 13:01 30.september 2013.

    btw zakonodaja dovoljuje zaustavitev in v nekaterih primerih celo parkiranje SREDI CESTE, nikakor pa ne dopušča zaustavitve na pločniku ;)

  • KOJAK 12:36 30.september 2013.

    Pred avtom se vidi neka črta, ok očitno ni prehod ampak vseeno. Si predstavljaš da bi se vsi ustavljali sredi ceste s prižganimi utripalkami in telefonarili.