Magazin > VIP
324 ogledov

Iz bolnišnice odtujili Tanjine fotografije?

Tanja Ribič Boštjan Tacol
Anonimnež naj bi slovenskemu mediju ponujal fotografije Tanje Ribič, posnete med lepotno operacijo pomladitve obraza oziroma face-liftinga.

Spletni portal Pozareport.si je včeraj poročal o tem, da so od neznanca dobili ponudbo odkupa fotografij igralke Tanje Ribič, ki naj bi bile posnete med operacijo pomladitve obraza oziroma face-liftinga. Ta poseg naj bi opravili v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina, od koder so prek odvetnice Nine Zidar Klemenčič uredniku omenjene spletne strani, Bojanu Požarju, že poslali opozorilo in prepoved za objavo šestih fotografij, ki naj bi jih prejeli v uredništvo.

Odvetnica v dopisu dodaja, da bi "kakršnakoli objava dela medicinske dokumentacije predstavljala tako kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov kot tudi civilni delikt in prekršek po zakonu o varstvu osebnih podatkov" in "da bi do iznosa dokumentacije lahko prišlo samo kot posledica kaznivega dejanja zlorabe informacijskega sistema, pri čemer pa bi tudi sama objava samostojno predstavljala kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov."

Tanja ne ve nič

Urednik Požar je v današnjem članku povedal, da fotografij v nobenem primeru ni nameraval objaviti, ker naj ne bi bile primerne za objavo iz estetskih razlogov.

Za komentar smo hoteli vprašati kar Tanjo, ki se na naše klice ne odziva, je pa za portal Slovenskenovice.si povedala, da ne ve, o čem govorijo. Ko so jo vprašali, če je pred kratkim res obiskala kirurški sanatorij, kot pišejo na Pozareport.si, je odgovorila: "Lepo vas prosim ... A še kdo verjame, kar tam pišejo?" Ob tem smo poklicali tudi Požarja za komentar na Tanjino izjavo, ki nam je zagotovil, da so bile njene fotografije res odtujene in ob tem dodal: "Danes je tam (v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina, op. a.) potekala interna preiskava, vodstvo sanatorija je poklicalo tudi kriminaliste, ki preiskujejo, kdo je odtujil njene fotografije, oziroma njeno medicinsko dokumentacijo."

Po njegovih informacijah je odvetniška pisarna Nine Zidar Klemenčič "že vložila kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, ki je v sanatoriju odtujil tako imenovano medicinsko dokumentacijo Tanje Ribič."

O Tanji se je sicer pisalo tudi pred kratkim, ko je zaradi nesoglasja z režiserjem ostala brez vloge v muzikalu.

Komentarjev 2
  • McClain 23:03 22.maj 2013.

    je rekla :"Lepo vas prosim, kdo pa se verjame kaj pise na POzarreport." Se vecino se je izkazalo se za kako res, torej, verjamemo tudi to. V Nasprotju s pisanjem oficialnih medijev, tipa RTV, 24kur, LJ. dnevnik in podobni rezimski mediji

  • Žvižgač 21:24 22.maj 2013.

    Tko je dobra da se južnjaki kr lepijo zanjo. Eden, ki misli, da je pameten in duhovit pa kr z njo spi. Ubogi slovenclni, ki so potrebni njegovga humorja. Še bolj ubogi pa so tisti umetniki, ki v tem njegovem ...prikaži več sranju nastopajo, verjetno jim gre za preživetje, kr tam slave ne morejo dobiti.