Slovenija
14 ogledov

Jankovića preiskujejo zaradi prekoračitve pooblastil

Zoran Janković Špela Mohorič
Po neuradnih podatkih policija preiskuje župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića zaradi suma prekoračitve pooblastil oziroma nezakonitega odrejanja dela redarjev.

Policija naj bi po uradni dolžnosti začela preverjati navedbe medijev, da naj bi Janković mestnim redarjem odredil, naj brezplačno in nemudoma odstranijo 41 lisic.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da lahko potrdijo, "da uprava preverja zaznane informacije glede okoliščin dogodkov v nedeljo zvečer v Stožicah, tudi v smeri obstoja morebitnih sumov storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj. O zbranih obvestilih bo policija obveščala pristojno tožilstvo".

Po MOL kroži pismo

Danes dopoldne pa naj bi na MOL zaokrožilo pismo vodje odseka za prekrškovni postopek Antona Vozlja, v katerem je zapisano, da redarji lisic niso odstranjevali po dogovoru z županom, ampak naj bi jih župan dal odstraniti sam. Janković omenjene navedbe ostro zanika.

Komentarjev 39
  • Žurnalček 11:05 28.september 2012.

    Napadel bomo Štajersko , sam umika ne bo noben ukazal !

  • Žurnalček 11:04 28.september 2012.

    Maš ti MOB in Kanglco . Brigaj se za svoje mesto , druga se te ne tičejo, še manj pa brigajo. Feršten zarukan Štajec!

  • Žurnalček 10:57 28.september 2012.

    Vrhovni poveljnik ne samo redarjev, ampak strah in trepet vseh na MOL-U in Holdingu, tud na Žalah, da boste prav razumel. In prav je tako ! Ko ga ni bilo 6 mesecev je delo in vnema enostavno zamrlo. Vsi so ...prikaži več komaj čakali , da se komanda in pritisk čimprej vrne v Magistrat!