Ambient
52 ogledov

Kako prihraniti pri dekoraciji doma

Dekoracija doma Žurnal24 main
Ko se vselite v novo stanovanje ali pa se odločite za prenovo obstoječega prostora, se prav lahko zgodi, da boste za dekoracijo po nepotrebnem zapravili veliko denarja.

Lahko vam povemo iz lastne izkušnje, da 1. če boste kupovali drago dekoracijo, boste zapravili ves denar še preden boste prišli do polovice nakupovalnega seznama in 2. z malo zadrževanja in strateškega načrtovanja lahko dobite izdelke, ki jih potrebujete, v točno določenem stilu in po dosti ugodnejši ceni. Preberite, kje in kako lahko prihranite kak cent pri opremljanju doma.

 

Ogledala

Ogledala so nujen kos opreme: delujejo kot dekoracija, hkrati pa ustvarjajo iluzijo večjega prostora in nudijo zanimive odseve. Dobra stvar je, da so izjemno cenovno ugodna, če veste, kje jih kupiti. Kupujte iz druge roke, v cenovno dostopnih trgovinah z dekorjem ali pa poskusite ustvariti lastno ogledalo.

 

Police

Seveda, lahko si privoščite ogromno vgradno omaro ali pa oblikovalske police, toda svetujemo vam nasprotno. Obstaja namreč verjetnost, da v stanovanju ne boste živeli za vedno, kar pomeni, da boste finančni vložek izgubili, čim se preselite. Sploh pa obstaja ogromno privlačnih in cenovno ugodnih opcij, ki so prav tako uporabne pri shranjevanju predmetov.

 

Blazine

Opremljanje z odejami in blazinami je naš najljubši način za hitro in poceni nadgradnjo prostora. Namesto, da investirate v drage blazine, ki bodo že naslednje leto iz mode, si raje privoščite več poceni kosov, ki jih lahko sezonsko menjate. Še bolje – naredite jih sami!

 

Občasno pohištvo

Kot predlaga že ime, je občasno pohištvo uporabljeno zgolj redko. Sem spadajo kavne mizce, tabureji in dodatni stoli. Ne zapravite preveč za te kose, ki so bolj kot ne zgolj vizualni poudarki, a dnevno neuporabni. Če pa jih zares potrebujete, jih kupite iz druge roke ali pa v cenovno dostopni trgovini.

 

Posteljni okvir

V spalnici je nujno potrebna investicija v kakovostno ležišče – lepotni spanec pač ni poceni! – toda ne zapravite preveč za posteljni okvir. Lepega lahko naredite sami ali pa ga dobite iz druge roke.

 

Preproge

V majhnem stanovanju se preproge hitro umažejo in uničijo, zato za preprogo ne zapravite cele plače. Preproge so tudi izjemno vezane na prostor, v katerega so položene (predstavljajte si temno modro preprogo v svetlem stanovanju – zveni privlačno in luksuzno, toda če vaše naslednje stanovanje ne bo enako svetlo, bo ista preproga imela prav nasprotni učinek, saj bo prostor zdaj izgledal mračen in starinski), zato ista preproga v naslednjem stanovanju ne bo več uporabna. Najbolje je, da naredite kompromis med kvaliteto in privlačnostjo in kupite zmerno drago preprogo, ki bo dajala prostoru poudarek za nekaj let.

 

Krožniki

Pomislite na krožnike, ki jih želite uporabljati dnevno: morajo biti zabavni, privlčani in pa lahko nadomestljivi. Zato ne kupujte seta dragega porcelana, kupite nekaj trendovskega, kar pa vas ne bo stalo celega premoženja – krožniki in skodelice se v vsakem primeru hitro razbijejo.

 

Svetila

Je to samo naš vtis, ali so svetila postala vse bolj cenovno dostopna? Če ne morete najti tistega svetila, ki vam je všeč na znižanju ali razprodaji (trgovski centri čistijo zaloge vsaj enkrat letno!), si lahko ogledate zbirko svetil, ki jih lahko ustvarite sami v pol ure. In za to porabite manj kot 20 €!

Fotografije: Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.