Ambient
75 ogledov

Kako učinkovito uporabiti barve v interierju?

barva v interierju Žurnal24 main
Močni barvni poudarki znotraj sicer monokromatskih ali nevtralnih ambientov so vse bolj pogosti; za vas smo izbrali nekaj primerov, ko so barve uporabljene na svež in privlačen način.

1. Podeželska hiša v Sheffieldu, ZDA (O'Neill rose Architects)

Hiša, ki sicer povzema tipologijo, materiale in oblikovane rešitve tradicionalne ameriške podeželske hiše, ima znotraj klasičnega črno-belega interierja ustvarjen prav poseben, skoraj pravljičen, jedilniški ambient. Le-ta je umeščen v leseno kocko, ki je obarvana z dvema močnima odtenkoma modre. Zvezde so poustvarjene z v leseno steno izvrtanimi luknjami različnih velikosti in naključne prerazporeditve. Naravnost pravljično...

 

2. Canari House, Monteral, Kanada (Nature Humaine)

V kompleksni, kar štirinadstropni hiši, je z barvo poudarjena cirkulacija po objektu - z rumeno je označeno stopnišče, ki deluje kot samostojna prostorska enota znotraj sicer odprte tlorisne zasnove, s črno pa je poudarjen horizontalni prehod iz dnevnega prostora proti sobam in na večji vrt.

 

3. Grand Tour, Bari, Italija (Mercante-Testa)

Če vam barvanje sten ni po godu, oziroma si želite drznejše ideje, si lahko omislite živ tlak: uporabite vinilno oblogo, pobarvajte parket ali pa položite drzno preprogo. V tem bogato opremljenem italijanskem stanovanju se rdeč tlak vije vse od vhodne veže pa po celotnem dnevno-bivalnem delu. Ostali prostori so obloženi s tradicionalnim parketom, kar le še poveča učinek močnega barvnega poudarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.