Šport
13 ogledov

Ni se izšlo: Kauzer šesti

Peter Kauzer olimpijske igre London
1/11
Stanko Gruden/STA
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na olimpijskih igrah v slalomu na divjih vodah po treh dotikih vratc osvojil šesto mesto, čeprav je v polfinalu postavil najboljši čas. Zmagal je Italijan Daniele Molmenti.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil šesto mesto v slalomu na divjih vodah. Zmagal je Italijan Daniele Molmenti pred Čehom Vavřinecem Hradilekom in Nemcem Hannesom Aignerjem. "Nisem naredil tistega, kar sem v polfinalu. Čoln na začetku ni stekel, nato sem dobil 'slabo' vodo v tretjih vratcih. Nisem mogel spodaj, ker so bila tako nizka in sem jih udaril. A to so olimpijske igre, zato sem nadaljeval na vse ali nič. Ampak ko želiš iti preko sebe ... Potem sem se skoraj zvrnil, stvari so se začele podirati in nisem imel več kaj narediti," je razočaran dejal Kauzer in čestital osvajalcem kolajn.

"Nisem tako neumen in nesamozavesten"

"Svojih napovedi ne bi spreminjal. To je sporočilo za vse tiste s kavča. Nisem tako neumen in nesamozavesten, da bi kot svetovni prvak rekel, da upam na finale ali kolajno. Treba je ciljati čim višje. Če nimaš visokih ciljev, ne moreš nikoli uspeti. Če tisti s kavča nimajo visokih ciljev, da bi vstali z njega, jim ne morem pomagati," je bil rahlo piker Hrastničan, ki se še ni želel izjasniti o morebitnem koncu kariere. Nastop želi najprej prespati in se poveseliti s kolegi iz olimpijske ekipe, sicer pa namerava tekmovati do Ria, saj, kot pravi, "nikoli ne veš, kaj te čaka jutri".

Kauzer sijajen v polfinalu

Kauzer je slovenske navijače v polfinalu malce prestrašil v devetih protitočnih vratcih, ki se jih je dotaknil. A v srednjem in spodnjem delu je "raketa iz Hrastnika" upravičila svoj vzdevek in kljub kazenskima sekundama prehitela vse tekmece ter se zanesljivo uvrstila v finale najboljše deseterice.

Že v torek je svoje nastope na olimpijskih igrah končal Benjamin Savšek z osmim mestom med kanuisti, v četrtek pa polfinalne in morebiti finalne preizkušnje čakajo še kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat in kajakašico Evo Terčelj.

Izidi, K-1, moški:

1. Daniele Molmenti (Ita)                93,43   (0)
2. Vavrinec Hradilek (Češ)              + 1,35   (0)
3. Hannes Aigner (Nem)                    1,49   (0)
4. Mateusz Polaczyk (Pol)                 2,71   (0)
5. Samuel Hernanz (Špa)                   3,52   (0)
6. Peter Kauzer (Slo)                     7,58   (6)
7. Etienne Daille (Fra)                   8,44   (2)
8. Helmut Oblinger (Avt)                 10,85   (2)
9. Kazuki Jazava (Jap)                   11,01   (0)
10. Benjamin Boukpeti (Tog)               60,80  (54)

Komentarjev 2
  • gec 22:06 01.avgust 2012.

    PREVEČ SI SE POVELIČEVAL IN DOBIL KAR TI GRE ,IDIOT...

  • Koka 17:28 01.avgust 2012.

    Peter, s kavča ti sporočam, da si nastopač in "luzer" ;))