Šport
16 ogledov

Kopitarju 600. točka v ligi NHL

anže kopitar Profimedias
Kralji iz Los Angelesa so doživeli neprijeten poraz v boju za končnico. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar in druščina so dvoboj z Vancouvrom dobro začeli, toda po golu Mariana Gaborika v 24. sekundi druge tretjine povsem popustili v zadnji. Gostje so na koncu slavili s 4:1, dva zadetka so dosegli v prazno mrežo.

Anže Kopitar je s podajo Marianu Gaboriku vpisal svojo 600. točko v ligi NHL. Na 672. tekmah je zbral 216 golov in 384 podaj, trenutno pa je slovenski as že na 299. mestu po številu točk v zgodovini najmočnejše lige na svetu. Na večni lestvici je pred njim le 34 aktivnih hokejistov, ki nastopajo v ligi NHL.

Kralji iz Los Angelesa, ki so branilci naslova, so si s porazom sicer nekoliko poslabšali možnosti za uvrstitev v končnico. "Nikjer ne piše, da imaš zagotovljen nastop v končnici. Priboriti si ga moraš. Velikokrat smo v tem letu že zaostajali, a še vedno smo gospodarji položaja," je razmišljal domači kapetan Dustin Brown.

Izidi:
Minnesota Wild : St. Louis Blues 6:3
Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 2:3 (podaljšek)
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 1:4
Florida Panthers : Boston Bruins 2:1 (kazenski streli)
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 5:3
Montreal Canadiens : San Jose Sharks 2:0
New Jersey Devils : New York Islanders 0:3
Carlina Hurricanes : New York Rangers 2:3 (kazenski streli)
Winnpieg Jets : Washington Capitals 3:0
Nashville Predators : Buffalo Sabres 3:0
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 4:0
Arizona Coyotes : Pittsburgh Penguins 1:3
Edomonton Oilers : Philadelphia Flyers 5:4 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.