Slovenija
91 ogledov

Kranjski župan s poškodovano glavo, maje se mu stolček

boštjan trilar mediaspeed
Kranjski župan Boštjan Trilar sredinega dogodka ne želi komentirati, z občine so le sporočili, da ima poškodovano glavo. Njegovi koalicijski partnerji so pri izjavah previdni, opozicija zahteva odstop.

Na kranjski občini pravijo, da si je župan sredini prometni nesreči poškodoval glavo. "Trenutno župan ne daje nobenih izjav, ker ne želi vplivati na delo pristojnih organov in prejudicirati zadev," so poudarili in dodali, da bodo javnost o tej zadevi obvestili po vseh končanih postopkih.

Trilar je novo koalicijo v mestnem svetu sklenil sredi januarja, za sodelovanje se je dogovoril z NSi, Desusom, SLS ter Listo za razvoj Kranja.

Njegove partnerje smo povprašali, kaj menijo o ravnanju župana, ki je pijan povzročil prometno nesrečo.

"Bodimo precizni, odklonil je alkotest. Zgodila se je nesreča … Predvsem je zdaj on sam na potezi. Upam, da bo, ko se bo malce glava ohladila, vedel kaj mora narediti. Tukaj je nato še častno razsodišče, gotovo pa zadeva tudi mimo nas ne bo šla," odgovarja Jožef Rozman iz Desusa.

Več o tem:  Kranjski župan povzročil nesrečo

"Vse kar trenutno vem, je neuradno. Ko je v tako zadevo vpleten politik, je lahko veliko natolcevanj. Želim imeti uradne informacije, šele ko bodo vsi argumenti na mizi, se bomo v lahko odločili," pa na vprašanje, če ima kranjski župan še njihovo zaupanje, odgovoril Marjan Bajt, predsednik mestnega odbora NSi.

"Žal mi je, da se takšne stvari dogajajo in ljudje ne razumejo, da policisti le opravljajo svojo službo in je do njih treba biti spoštljiv," dodaja Rozman.

Janez Černe, predsednik kranjskega SD pa je župana javno pozval k prevzemu politične odgovornosti. Poudaril je, da državljanke in državljani od izvoljenih funkcionarjev na vseh nivojih upravičeno pričakujejo, da ti s svojim javnim delovanjem izkazujejo moralni zgled, še posebej v skupnostih, kjer delujejo ter ob tem prevzamejo tudi polno odgovornost za vsa svoja dejanja, če ta niso v skladu s predpisi in etičnimi normami 

V SD pričakujejo še, da bo župan prevzel politično odgovornost za svoje nečastno dejanje ter se javno opravičil za povzročitev nesreče s službenim vozilom in izmikanju uradnega postopka policije. 

PREBERITE ŠE:

Primerov, ko so se politiki, gospodarstveniki ali možje postave pijani znašli za volanom, ni malo:

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 11
  • allstarr111 11:05 12.februar 2016.

    Ma na tem spisku jih manjka vsaj še 15, recimo Kacina ni gor za štart.

  • malonaokoli 19:53 11.februar 2016.

    Pa kaj je s prebivalci narobe, da volijo osebo s slabo karakteristiko iz preteklosti...a sedaj boste pa njegove račune plačevali ? in izgovore lovili...

  • Papaja Popi 18:21 11.februar 2016.

    Ko bo zapokalo, pridejo takšni prvi na vrsto.