Slovenija
54 ogledov

Kraški zidar naj bi od Mišiča zahteval 1,3 milijona

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Od podjetja Gasspar nepremičnine, ki je v lasti poslanca Pozitivne Slovenije Gašparja Gašparja Mišiča, propadli gradbinec Kraški zidar zahteva 1,3 milijona evrov.

Dolg Gasspar nepremičnin do Kraškega zidarja naj bi izhajal iz največjega Mišičevega gradbenega projekta: Rezidence Park Lucija, kompleksa 109 prestižnih stanovanj v Luciji pri Portorožu. Celotni projekt je stal 24 milijonov evrov, Mišič pa je namesto plačila v denarju po dogovoru na Kraški zidar prenesel lastništvo 67 stanovanj, poroča Reporter.si.

Do določenega datuma ni prodal

Mišič naj bi se zavezal, da bo vsa stanovanja Kraškega zidarja do določenega roka prodal, a se to ni zgodilo. Kraški zidar naj bi tako menda od podjetja Gasspar nepremičnine zahteval pogodbeno kazen zaradi neuspeha pri prodaji stanovanj, saj tako niso mogli poplačati za izvedena dela.

Napovedal izpodbijanje tožbe

Mišič je za Reporter potrdil, da je res še 18 neprodanih stanovanj, toda od tega osem tistih, ki jih ni prenesel v last gradbinca. Poudaril je, da nima nobenih neporavnanih računov do Kraškega zidarja, nasprotno, šel jim je zelo na roke ne glede na to, da so med gradnjo za dvakrat zvišali prvotno ceno.

V pogovoru za Finance pa je dodal, da gre po njegovem mnenju v omenjeni tožbi, ki  naj bi jo vodil znan odvetnik Franci Matoz, "bolj za taktično potezo, s katero Kraški zidar upa na nekakšno pogoditev za nazaj". Napovedal je tudi izpodbijanje tožbe.

Komentarjev 16
  • Veteran 20:12 01.november 2012.

    Gašpar oz. "bosanček", ki se sramuje tudi svojega pravega balkanskega imena je prevaral že kopico ljudi na obali in širše zato se je vključil v klan PS (pokradimo Slovenijo), da se lahko zaščiti kot njegov šef konjski mešetar Janković. Kako ...prikaži več se narod slovenski da prepričati od takih lešinarjev, prevarantov in ljigavcev??!!

  • Scott 01:52 31.oktober 2012.

    tiamat;kdo je trgovec z orožjem se ve! 50 stotinov(majhen,siv in nič vreden),saj vsi dobro poznamo pogodbo o prodaji orožja kučan-Izetbegović!V kolikor pa imaš dokaze o čemer pišeš,pa moraš to nemudoma prijaviti ustreznim organom,v nasprotnem boš kaznovan ti!

  • siesta 16:45 30.oktober 2012.

    tipični primer neukosti,oziroma zagamanost .... ime Gašper izhaja iz latinskih oblik imena Caspar, Gaspar ali Casparus, Gasparus, ki jih preko aramejskega ghizbar v pomenu »zakladnik« razlagajo iz perzijske besede gaz-bar v pomenu »ki nosi zaklad«..različice imena pa so: Gašper, Gašpar, ...prikaži več, Gašpa, Gašpe, Gašpo.Iz imena Gašper so pri nas nastali naslednji priimki: Gašpar, Gašper, Gašparič, Gašparin, Gašperšič, Gašperič, Gašperin, Gašperlin, Kaspar, Kasparec, Kasper, Kapš .... Mojih 5 centov za tvojo razgledanost...